Bik
AP Photo/Aijaz Rahi
Rafael Nadal, ATP Monte Karlo

Tanjug/AP, Claude Paris

Rafael Nadal, ATP Monte Karlo, Foto: Tanjug/AP, Claude Paris

Veoma je neobično da "bik sa Majorke" nema nijednu titulu osvojenu od početka godine, pogotovo kad se uzme u obzir da se trenutno igra na njegovoj najomiljenijoj šljaci!

PROČITAJTE JOŠ:

RUS OTKRIO! Ljudi misle da je Novak "teška osoba" ali je on ustvari prezabavan!

NOVE MUKE ZA CRNO-BELE! Italijani izigrali Partizan, kasni isplata obeštećenje za Jankovića!

MOŽETE SAMO DA MI ČESTITATE Štefanek u neverici, a Kalinić svojom izjavom izazvao salve smeha! (FOTO)

Niko nije očekivao da će i u Monte Karlu i Barseloni ostati bez trofeja. Na oba takmičenja Nadal je stigao do polufinala, u kneževini je izgubio od Fabija Fonjinija, a u Barseloni je od njega bio bolji Dominik Tim.

Njega čekaju ostali članovi "velike trojke" u Madridu gde će biti velika borba za trofej.

"Povreda u Indijan Velsu mi je teško pala. Pre nedelju dana, iako nisam bio sto odsto spreman, rešio sam da igram, čak ni na početku nedelje to nije bilo najsjajnije. Ipak, osećaj je sada sasvim drugačiji. Ovo su sve detalji koji mogu da mi pomognu, taj poraz od Tima je svakako jedan od njih. Prilično dugo nisam igrao na šljaci, bio mi je to najbolji meč na ovoj podlozi od starta sezone", rekao je Nadal.

Nadal

Reddit/u/jwallmizzou

Nadal, Foto: Reddit/u/jwallmizzou

Njegova igra je značajno slabija u odnosu na prošle sezone, drastičan pad se vidi u procentima u prva tri udarca nakon njegovog servisa. 

"Važno je da se ponovo takmičim. Očekujem da bude sve bolje. Znam da će Madrid biti problematičan zbog uslova za igru, sve je nekako drugačije. Ipak, ponovo imam tu veliku želju da se takmičim. Ako igram na najvišem nivou, sve je moguće" izjavio je Nadal.

Svi znamo da je Nadal najbolji igrač na šljaci ikada, ali nije nepobediv, čak naprotiv do poraza u Barseloni, samo jedan čovek je uspeo da pobedi Nadala četri puta ili više na šljaci, a to je naravno Novak Đoković!

Sada mu se pridružio i Dominik Tim posle pobede u polufinalu ATP turnira u Barseloni.

Novaku Đokoviću se daju najveće šanse da pobedi Nadala na šljaci, to ništa nije čudno pošto Đoković ima 7 pobeda nad Nadalom od toga je jedna pobeda na Rolan Garosu! Novak gubi od Nadala u međusobnim duelima na šljaci, naspram njegovih 7 pobeda Španac ima 16 pobeda. Đoković ima i 11 osvojenih turnira na ovoj podlozi. Treba napomenuti i da je u poslednjih pet duela, najbolji teniser sveta slavio na poslednjih tri!

Sledeći kandidat da ugrozi Nadala je njegov dželat u Barseloni, Dominik Tim ima i najbolji procenat kada su u pitanju mečevi sa Špancem na šljaci, u međusobnim duelima je 7-4 za Nadala. Tim ima 9 osvojenih titula na ovoj podlozi.

Prate ih Zverev, Federer, Cicpas...

Šljaka procenti, Foto: Twitter/CristinaNcl

Nadal ima 459 odigranih mečeva na šljaci a skor mu je 421-38, od tih 38 poraza Đoković je "kriv" za sedam, što znači da je Novak krivac za 18,42% poraza koje je Rafa pretrpeo na šljaci! Nema sumnje da će obojica tenisera podići svoju formu kada se bude igrao Rolan Garos, a do tada možemo samo da čekamo i uživamo u ATP Madridu!

A kako izgleda kada se bik sa Majorke zaleti na vas pogledajte u klipu ispod!