Jelena Dokić
Printscreen Instagram / dokic_je
Jelena Dokić

Printscreen Instagram / dokic_je

Jelena Dokić, Foto: Printscreen Instagram / dokic_je

Grom iz vedra neba - Jelena Dokić razmišlja da se vrati tenisu. Dokićeva je tokom prebogate teniske karijere, nastupajući za Jugoslaviju, Srbiju pa potom Australiju, triput igrala četvrfinale grend slemova, te bila četvrta na svetu. Povukla se 2014. godine, a sad, iako ima 37 leta, razmišlja o potencijalnom povratku. Osvajačica 6 WTA titula u singlu i 4 u dublu ne krije da i dalje voli "beli sport".

- Uvek govorim, 'Nikad ne reci nikad'. Igrala sam meč legendi ove godine na Australijan openu prvi put od kada sam se penzionisala. Igrala sam dosta dobro, čak i voleje, tako da je bilo dobro vratiti se na teren i igrati tenis - rekla je Dokićeva za australijski "Nine".

Povratak u singlu nije realna opcija, ali to ne isključuje ostale mogućnosti.

- Volela bi da dobijem šansu da se vratim na teren, čak iako je to samo u dublu ili prilikom susreta legendi - ističe Jelena, koja veruje da već ove godine, tokom trajanja pandemije koronavirusa, može da zaigra u Australiji.

- Tokom vremena u kojima se nalazimo sa tenisom, moguće je da dugo nećemo videti međunarodna putovanja i tenis. Zbog toga bi bilo dobro da imamo neka domaća takmičenja i domaći tenis. Tako da,ako bude prilike da zaigram u dublu ili u meču legendi, što da ne - zaključila je Dokićeva.