Janko Tipsarević, Novak Đoković
AP/Mark Shieflebein - EPA/Lynn B
Janko Tipsarević, Novak Đoković

AP/Mark Shieflebein - EPA/Lynn B

Janko Tipsarević, Novak Đoković, Foto: AP/Mark Shieflebein - EPA/Lynn B

Janko Tipsarević je bio gost teniskog podkasta gde je pričao o svojoj povredi i povratku na terenu, promenama u ATP vrhu i zašto je Novak predstavljen kao zlikovac, i otkrio šta je potrebno Đokoviću da prestigne Federera po broju Grend slem titula!

PROČITAJTE JOŠ:

Svetski broj jedan se opasno približio Federeru i Nadalu u poslednjih devet meseci, osvojivši 3 poslednja Grend slem turnira, i stigao do 15. GS titule!

Kad bude počeo Rolan Garoš, imaće priliku da bude prvi teniser koji je uspeo da osvoji "kalendarski slem" dva puta! To znači da u istom trenutku drži sva četri najveća turnira! On ima za cilj da bude najbolji svih vremena!

Kada su pitali Tipsarevića u "Teniskom podkastu", šta su Novakovi ciljevi on im je odgovorio da nije razgovarao sa njim o tome.

"Nismo pričali o tome, da li može da obori rekorde, najviše onaj što se tiče Grend slem titula, ako mene pitate da li će to uraditi, ja verujem da hoće!" - rekao je Janko a potom nastavio da hvali Novaka: "Svakako, on će biti igrač koji je osvojio najviše Master titula i igrač koji će provesti najviše nedelja na broju jedan!".

On napominje da je glavna stavka za trku najboljeg ikad Grend slem stavka:

"Najvažnija stvar je Grend slem. To je nešto što se najviše diskutije oko "GOAT" (Najveći svih vremena). Ne plašim se da kažem išta, ali iskreno ne znam, nadam se da je njegov cilj da ima najviše GS titula, on to i može ako ostane pribran, ali ne mislim da je u toj fazi 'moram da osvojim 5-6 Grend slemova' - rekao je Tipsarević.

Dotakao se i smene prvog čoveka ATP-a koji će da napusti poziciju na kraju godine. Kao glavni krivac za njegovu smenu okrivljen je Novak.

Federer i Nadal su izrazili nezadovoljstvo zato što nisu savetovani oko smene i za to krive Đokovića zato što nije pričao sa njima.

"Mislim da je to uticalo na njega, Novak ne voli da bude zlikovac, imate nekoliko ljudi koje vole da imaju takvu sliku u medijima, ali ne i on, to nije u njegovoj prirodi!" - rekao je Tipsarević za podkast.