Novak Đoković i Dominik Tim
AP Photo/Andy Brownbill)
Novak Đoković i Dominik Tim

AP Photo/Andy Brownbill)

Novak Đoković i Dominik Tim, Foto: AP Photo/Andy Brownbill)

Austrijanac Dominik Tim priznao je da mu je bilo teško da se privikne na šljaku, te da zbog toga nije mogao da pruži svoju najbolju igru u Rio de Žaneiru.

Posle finala Australijan Opena, u kojem je izgubio od Novaka Đokovića posle pet setova igre, 26-godišnji teniser iz Austrije poražen je u četvrtfinali turnira u Rio de Žaneiru od 128. igrača sveta. Đanluka Mađer je slavio sa 7:6, 7:5.

"Svaki turnir posle Gren slema bude pomalo iscrpljujući. Teško je vratiti telo u formu i pripremiti se ponovo za takmičenje. Pogotovo kada igrate finale Slema. Uz to, promenio sam podlogu, državu... Nije lako i zbog toga nisam mogao da pokažem svoju najbolju igru, čak ni u prva dva kola", objasnio je Tim.

Dominik Tim

EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Dominik Tim, Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

"Pokušao sam da se borim do kraja. Ali Đanluka je igrao zaista dobro i zaslužio je da pobedi. Ja nisam uspeo da podignem nivo svoje igre kako bih mu parirao".

Austrijanac je tako propustio priliku da osvajanjem titule već u ponedeljak pretekne Rodžera Federera na trećem mestu ATP liste. Ipak, pošto Švajcarac neće igrati do sezone na travi, Tim će uskoro imati novu šansu.