KOMENTARI SAMO PLJUŠTE Isplivala fotografija, Novak sa porodicom meditirao pored "bosanske piramide" (FOTO)

Đokovići borave u poseti Bosni i Hercegovini.

Novak Đoković, Foto: Alo/Masanori Jošida

Novak Đoković je u trodnevnoj poseti Bosni i Hercegovini, a posebno ga zanimaju bosanske piramide i rad doktora Semira Osmanagića. Naravno, nezaobilazan deo ture bila i meditacija na planini Visočici koju u Visokom popularno zovu “piramida Sunca”. Ona se uzdiže iznad bosanskog srednjovekovnog grada i pleni pažnju dominantnim položajem.

Đoković je zajedno sa roditeljima i u društvu prvog čoveka arheološkog parka Semira Osmanagića, posetio upravo Visočicu i na njoj odlučio da malo meditira.

Svojevremeno je Đoković o meditaciji rekao:

- Zamislite da da je vaš um čisto nebo, a vaše misli su oblaci. Oblaci konstantno prolaze, ali oni nisu vaš um – ako se povežete odmah sa oblacima, vaš um gubi percepciju tog čistog neba. Isto je kao sa gužvom – ako se odmah povežeš sa kolima i svime što se događa, nisi u stanju da sagledaš sve iz šire perspektive. A važno je sagledavati stvari iz te perspektive jer onda možeš da biraš misli i emocije sa kojima želiš da se povežeš. Zato je meditacija tako važna.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Bas me zanima
  14/07/2020 - 22:58
  Jel' ima i Kravice u planu da poseti ili ce samo do Potocara da pusti koju suzu?
 • Korisnik: Sneva
  14/07/2020 - 14:42
  Gospodine Đokoviću meditaciju ne podržava srpska pravoslavni crkva. Vi meditirajte, ali je ne propagirajte nama pravoslavni vernicima.
  • Fadil Begic @Sneva
   14/07/2020 - 23:03
   On samo prevodi Muslimane u drugu vjeru. Vidis ovaj arheolog je presao u Novakovu vjeru.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi