Filip Krajinović
Alo! / M. Metlaš
Filip Krajinović

Alo! / M. Metlaš

Filip Krajinović, Foto: Alo! / M. Metlaš

Sa Krajinovićem smo porazgovarali nedavno, najviše o Rolan Garosu, gde je igrao egal sa Cicipasom. Mogao je da izvuče i peti set u trećem kolu, ali je ispustio prednost.

- Smatram da sam ga pritisnuo, a on je bio mnogo stisnut. Dosta je grešio, međutim, nisam iskoristio šansu i on se oslobodio posle prvog seta. Mnogo mi je žao što nisam iskoristio prednost u četvrtom setu, ali opet kažem, zadovoljan sam igrom, time kako mi je prošao Rolan Garos i svi turniri koje sam igrao. Da li verujem da ću ući među 20 najboljih na svetu? Sigurno, da ne verujem, ne bih igrao tenis. Prvi cilj mi je bio da uđem u 50 ove godine i to sam gotovo već i ostvario, a sledeći cilj je da završim godinu među top 30, tako da mislim da je to ostvarivo - rekao je Krajinović za „Sport plus“.

Putovanja su mi noćna mora!

Šta ćeš po završetku karijere?

- Vidim sebe u tenisu, ne verujem da ću putovati, jer mi je to noćna mora, tako da bih voleo da pomažem mlađim generacijama, da delim savete i voleo bih da živim u Beogradu. Ne vidim sebe kako živim u inostranstvu, jer nekako volim da dođem u Srbiju. Tu sam se i rodio, tu su moji ljudi, tako da definitivno sebe vidim ovde. Nikad ne znaš šta će se desiti u životu i koga ćeš upoznati, ali zasad je tako.

Do kada da bi mogao da igraš aktivno?

- Smatram da sam još mlad i da imam još mnogo vremena i šansi koje bih voleo da iskoristim. Sigurno neće biti lako, ali spreman sam, imam dobar tim oko sebe i iskreno verujem da mogu da postižem velike rezultate i pobeđujem na velikim turnirima, naravno, samo da budem zdrav.

Omiljena podloga?

- Najviše volim da igram na šljaci i na toj podlozi sam ostvario najbolje rezultate, omiljen mi je Rolan Garos, a mogao bih da izdvojim i masters u Parizu, gde sam igrao finale. Za taj turnir vezuju me mnoge lepe uspomene.

Iskreno, najviše žalim što nisam osvojio masters kada sam imao veliku šansu, što sam izgubio od Džeka Soka u finalu, mislim da to nisam smeo. Mnogo puta se toga setim i bude mi stvarno žao, jer je to bila stvarno velika šansa.

Filip Krajinović

AP / Christophe Ena

Filip Krajinović, Foto: AP / Christophe Ena

Najbolji sam sa Ducijem

S kim se najviše družiš od saigrača?

PROČITAJTE JOŠ:

 - Najviše se družim sa Ducijem, on je moj komšija u Beogradu, znamo se veoma dugo. Imamo iste teme, putujemo zajedno i iskreno se družimo. To je pravo prijateljstvo.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković napravio šou na Vimbldonu!