Novak Đoković
AP/Darko Vojinović
Novak Đoković

AP/Darko Vojinović

Novak Đoković, Foto: AP/Darko Vojinović

Svetski mediji bruje o Novaku Đokoviću. Na žalost, mnogi se naslađuju činjenicimo da najbolji teniser planete ima koronavirus jer tvrde da je svojom neodgovornošću doprineo da se zarazi veliki broj ljudi, kako u Beogradu, tako i u Zadru. Hrvatski stručnjak Nikola Pilić oglasio se posle vesti da je Novak Đoković zaražen koronavirusom i stao je u odbranu nekadašnjeg pulena.

- Saznao sam šta se dogodilo i mnogo mi je žao zbog Novaka. Bila je ovo plemenita ideja, koja je nažalost završila katastrofom. Pričao sam s Novakom u subotu, dan pre nego što se sve ovo dogodilo. Bio je ponosan i srećan. Bio sam u organizaciji velikih turnira, ogroman je novac tu u pitanju, a Novak je sve sam pokrio. Taj turnir je trebalo da bude ogromna promocija Hrvatske u svetu, posebno u ovom trenutku koji je delikatan za celi svet - rekao je Pilić za hrvatski portal Indeks.

- Znate li koliko znači kad vam dođu broj 1 i još nekoliko igrača iz samog teniskog vrha? Šteta, baš šteta.

Pilić је dao mišljenje i o potencijalnom nastavku sezone.

- Kakva crna sezona? O čemu mi tu pričamo? Nemam pojma kako Amerikanci misle da će se održati US Open ako će igrače iz Evrope po dolasku u Ameriku držati dve nedelje zaključane u karantinu. Nema to veze s tenisom. Ne znam, nisam pametan, ali jasno mi je da je problem ogroman. Nije ovo problem samo za tenis. U pitanju su svi sportovi, posebno fudbal. Nije mi jasno kako neko može da misli da će moći da kontroliše masu na tribinama. To je nemoguće. Ovo što se dogodilo veliki je problem i nemam pojma kako će ga ljudi iz sporta rešiti - zaključio je Pilić.

PROČITAJTE JOŠ: