Novak Đoković
EPA/Larry W Smith

Sredinom prošlog meseca Savet igrača, čiji je predsednik Novak, nije mogao da donese jednoglasnu odluku povod Kermodovog ostanka, pa je rukovodstvo ATP-a odlučio da smene Britanca! Najveći krivac u očima medija je bio Novak Đoković iako je to daleko od istine, pošto on nije presekao!

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković koji je predsednik Saveta, bio je protiv ostanka Kermoda, a protiv njegovog stava javno su se oglasili teniseri kao što su Rafael Nadal, Rodžer Federer, Sten Vavrinka i drugi. 

"Đoković je apsolutno bio u pravu. 'Bogatstvo' se (među teniserima) ne deli ni približno kako bi trebalo. Sve je odgovaralo Nadalu i Federeru, bili su srećni sa Kermodom, zato što su dobijali ogroman 'deo kolača'", naveo je neimenovan izvor za "Metro", pa dodao:

"Nemojte pogrešno da me shvatite... Top 10 igrači zaslužuju da dobro zarade od ovog sporta. Ja samo mislim da bi moglo dosta više da se pomogne nama slabije rangiranim igračima".

Nastavio je sa kritikama na račun ATP-ja koga navodi kao glavnog krivca.

"Svi kritikuju ITF, ali ATP ih 'baca po autobus'. ITF je bio zaslepljen, ali sada barem pokušava da uradi ono što je pravedno. Imaju dobre namere. ATP je jednostavno borba za moć. (ATP) želi da ITF propadne radi svoje koristi", dodao je neimenovan izvor.