Rodžer Federer i Novak Đoković
instagram
Rodžer Federer i Novak Đoković

instagram

Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: instagram

* Samo tri puta su se sastajali na travi i sva tri puta na Vimbldonu!

* Đoković je dva puta slavio u finalima 2014. i 2015. godine, dok je Federer bio bolji u polufinalu 2012.

* Novak vodi u direktnim duelima 25:22


U nedelju od 15:00 časova nas očekuje pravi spektakl, Novak Đoković - Rodžer Federer! Obojica su bili bolji od Španaca u polufinalnim mečevima, Novak od Aguta, a Rodžer od Nadala u spektakularnom meču!

Rodžer Federer je ušao u svoje 12. finale na Vimbldonu i pokušaće da osvoji 21. Grend slem, tj devetu titulu na Vimbldonu.

Novak je šesti put u finalu i ima odličan procenat uspešnosti, samo jednom je poražen od Britanca Endi Mareja, u svim ostalim finalima je pobedio, a dva puta je bio bolji upravo od Federera.

"Novak je igrao odlično u polufinalu, bio je sjajan. On brani titulu i pokazao je zašto je najbolji. Nadam se da ću moći da mu se suprotstavim na pravi način i pobedim ga, ali biće to veoma teško. Radujem se tom finalu" - rekao je Federer posle meča sa Nadalom.

„Imam pozitivan skor sa obojicom u finalima, što je svakako ohrabrujuća činjenica. Opet, teško je predvideti šta će se dogoditi. Ne verujem da sam ja favorit, ali ni taj drugi, tako da se tu nikad ne zna, kao što situacija uvek i u njihovom meču. Sa Federerom sam igrao dva finala zaredom, oba su uspešno završena, pobedama u moju korist. To su uvek neizvesni mečevi, i sa Nadalom prošle godine u polufinalu bilo je 9:7 u petom setu. Jedno je sigurno, a to je da će biti velika borba, ja ću se potruditi da se što bolje spremim za taj meč, i da se oslonim na svoje prednosti i svoje oružje. Verujem da imam ono što je potrebno da pobedim na ovoj podlozi, tako da se ne brinem ko će biti preko puta mreže“ - rekao je branilac titule osvojene na Vimbldonu prošle godine!

Zanimljiva statistika je da će ovo finale biti najtrofejnije finale pošto u vlasništvu imaju 35 Grend slem titula. I na ovom turniru njih dvojica ukupno imaju 12 titula što je takođe rekord po turniru, do sada je bio 11 Grend slem titula na Rolan Garosu ove godine u finalu Nadal - Tim, svih 11 trofeja su u vlasništvu Nadala.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO:

Novak Đoković napravio šou na Vimbldonu!