Finale Rima više nije ni u mislima, sa ovakvom igrom - MOŽE SE DO TROFEJA U PARIZU!

Alo.rs | sport 2019-05-27 15:26:26 2019-05-27 15:26:26

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio Huberta Hurkača iz Poljske.3:0 (6:4, 6:2, 6:2)

EPA/Julien Da Rosa

 

Hvala što ste pratili prenos meča Novak Đoković - Hubert Hurkač na portalu Alo!

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Huberta Hurkača u prvom kolu Rolan Garosa rezultatom 3:0 (6:4, 6:2, 6:2).

6:2! SET! MEČ! Prvu meč loptu je iskoristio i bez izgubljenog poena dobio Hurkača u poslednjem gemu! Kraj meča!

5:2 DVA BREJKA PREDNOSTI ZA NOVAKA! Uporan je bio Hurkač, imao prilike da osvoji ovaj gem, ali Novak je rešio da brzo završi meč i Poljak svakako nema tu šta da se pita.

4:2 Još jednom samouveren Đoković, sve je bliži kraj duela.

3:2 Dobija ovaj gem Hurkač. Znači Poljaku svaki poen koji osvoji, raduje im se, sigurno da će izvući poučno iskustvo iz današnjeg meča.

3:1 Novak laganim ritmom do trećeg gema. Servisi su na visokom nivou, kao i riterni na servis protivnika, sada je čini se ostao najlakši deo, a to je privesti meč kraju.

2:1 Hurkač osvaja prvi gem u trećem setu. Vrhunskim servisima ostavio je Novaka bez adekvatne odbrane, ali i dalje je brejk prednosti na strani našeg tenisera u trećem setu.

2:0 Bez problema, sigurno, ubedljivo, maestralno. 

1:0 BREJK! Fenomenalno! Sve funkcioniše na ovom meču za Novaka Đokovića, svaki udarac mu je najbolji mogući u datom trenutku, čini se da je finale Rima potpuno van misli našeg tenisera i jedini fokus je - Rolan Garos!

TREĆI SET

6:2 SET! 2:0! Sve funkcioniše kako smo se nadali i očekivali. Samu završnicu seta je Đoković odigrao u visokom stilu, na kolenima je ostao Poljak. Reklo bi se da će treći set biti rutina, ali nećemo da preuranimo sa prognozama.

5:2 VRAĆA DVA BREJKA PREDNOSTI ĐOKOVIĆ! Hurkač je potpuno ostao bez gasa u bitnim trenucima, to je Novak iskoristio, a ostalo mu je inata od prošlog gema i rutinski je ovaj dobio.

4:2 BREJK ZA POLJAKA! Imao je 40:0 u jednom trenutku Hubert Hurkač, Đoković se tada trgao i uspeo vinerom da uzvrati vatru, ali je na kraju gema previše bio odlučan njegov protivnik.

4:1 BREJK! Prelep poen smo videli u ovom gemu, Poljak je zaista fantastično pokušao drop šot, međutim brzinom Obafemija Martinsa stigao je to Đoković i onda blago, sa dosta osećaja tapnuo lopticu taman samo da pređe preko mreže i padne jako plitko u polje protivnika. Nikako to nije mogao da stigne Hurkač.

3:1 "Krompir" je ostavio u Hurkačevoj statistici Novak i u ovom gemu na svoj servis, sve deluje kao zagrevanje u ovim momentima. 

2:1 EVO GA! BREJK I U DRUGOM SETU! Novak je vanzemaljski riternirao servise mladog Poljaka, nije se moglo protiv njega igrati u ovom gemu, jednostavno još jedan dokaz zašto je najbolji.

1:1 Novak je opet dobro krenuo set, nijednog trenutka se nije postavilo pitanje da li će osvojiti prvi gem na svoj servis. Sigurni servisi, vrhunski forhend i vineri bez šanse za Poljaka.

0:1 Dobro je započeo drugi set Poljak, sigurnim servisima nije dozvolio Novaku šansu da dođe do ranog brejka.

DRUGI SET

6:4 SET! Bez apsolutno ikakvih problema je u poslednjem gemu Novak odservirao za prvi set. Hurkač je pokazao otpor u pojedinim fazama prvog seta, ali ni u jednom trenutku nije bio realna opasnost Novaku Đokoviću, tako da je rezultat laganih i iskusnih 6:4.

5:4 I Hurkač s nulom rešava deonicu na svoj servis. Novak očito fokusiran da dobije set u narednom gemu, kada će i servirati.

5:3 Brzinski je srpski teniser prešišao Hurkača u ovom gemu, nikakvu šansu nije ostavio Poljaku. Čini se da neće biti drame u završnici seta.

4:3 Velika šteta, bio je Srbin blizu brejka, ali u presudnim momentima fenomenalno je servirao Hurkač i održao sebe u životu u ovom setu.

4:2 Proradio je i drop šot kod Novaka, osvojio je divan poen na taj način, ali nije bilo bez poteškoća. Čak je do 40:40 stigao Hurkač, međutim nakon toga je srpski teniser rutinski završio gem.

3:2 Novak je poslao par loptica u aut i Hurkač dolazi do drugog gema u ovom setu. Vidi se da se mladi Poljak neće tek tako predati, kao i da je pred srpskim teniserom veliki posao i u ovom prvom kolu.