Novak Đoković
EPA/Dave Hunt
Novak Đoković

EPA/Dave Hunt

Novak Đoković, Foto: EPA/Dave Hunt

Ta odluka je uzrok pandemije koronavirusa, a čelnici ove organizacije su saopštili i da će ATP bodovi ostati isti, iako bi najbolji teniser sveta izgubio minimalan broj bodova u odnosu na konkurenciju, te bi ostao na prvom mestu svetske rang liste.

Đoković se nalazi na trećem mestu sa 281 nedeljom, ispred njega su samo Pit Sampras sa 5 nedelja više i Rodžer Federer sa 29 (310 nedelja na prvom mestu ATP liste).

ESPN ističe da je Novak bio spektakularn u ovoj godini, da ga niko nije mogao zaustaviti, čak ni Nadal kojeg je pobedio na ATP kupu u Sidneju!

Nadal, Đoković

AP/Kin Cheung

Nadal, Đoković, Foto: AP/Kin Cheung

Glasnogovornik za ATP, Simon Higson napisao je mejl:

"Mnogi aspekti koje se vezuju za smrzavanje FEDex ATP rangiranja, kao i detalji kako će se to delovati, sa nastavkom ATP tura, se još uvek razmatraju. Svaka informacija će biti naknadno objavćenja!"

Ejmi Binder, potpredsednica WTA je odgovorila na mejl smatrajuči da ne bi trebalo da se računaju nedelje, ali ističe da bi ATP mogao da smanjuje poene a da računa i te nedelje. što bi odgovoralo Novaku.

"Đoković bio ostao broj jedan na svetu čak i kad bi se Indijan Vels igrati, sem ako ne bi izgubio od Nadala koji bi morao da osvoji turnir. To se nije dogodilo i Novak je i dalje prvi. Novak bi zadržao prvu poziciju do Vimbldona da su se poeni brisali!" - smatra Gilber.

"Đoković bi trebao dobiti kredit do sledećeg velikog turnira, a posle toga nisam siguran šta je prava stvar. Isto važi i za Ešli Barti!" - rekao je australijski teniser.