Nadal, Đoković, Vilijams, Voznjacki i Federer
Instagram.com/djokernole
Nadal, Đoković, Vilijams, Voznjacki i Federer

Instagram.com/djokernole

Nadal, Đoković, Vilijams, Voznjacki i Federer, Foto: Instagram.com/djokernole

Poznato je da je godinama unazad glavna tema u medijima odnos Rodžera Federera sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom, a i sad je Švajcarcu postavljeno jednostavno pitanje: "Ko mu je najbolji prijatelj od kolega?"

Koliko će grend slem pehara osvojiti Federer do kraja karijere?

 

- Većina mojih prijatelja sa tura je u penziji. Ne bih mogao da spomenem nikog konkretno, sa Švajcarcima sam bio bliži, kao što je Sten Vavrinka. Generalno, imam jako dobre prijatelje na Turu, oni su moja druga porodica, nemam problema ni sa kim. Uvek je važno imati dobru atmosferu, pošto mnogo sati, dana, nedelja provodimo zajedno. Raduje me što su mlađe generacije simpatične i bliske, imaju motiva da pobede nas veterane. Na terenu su super agresivni, ali su van svi dobri ljudi - rekao je Švajcarac.

Novinare je u Dohi zanimalo i da se Federer podseti najdražih trenutaka karijere. 

- Najlepša uspomena na teniskom terenu je verovatno ona sa Vimbldona 2003, kada sam osvojio prvi Grend slem trofej. Bio je to poseban trenutak u mom životu, dan kada sam video da se sav trud isplatio. Bio je to neverovatan dan za mene, moju porodicu, moj tim. Još jedan poseban trenutak bio je kada sam prvi put postao prvi teniser sveta, samo nekoliko meseci kasnije, 2004. godine.

O povratku na teren... 

- Uzbuđen sam. Veoma sam radoznao da vidim kako će mi ići, ovo mi je prvi turnir posle dugo vremena.

Na kraju je govorio i o sportistima koji su obeležili njegovo detinjstvo. 

- Bio sam veoma bio navučen na košarku, zbog Majkla Džordana. U tenisu sam pratio Edberga i Bekera, koje sam mnogo gledao na televiziji. Videti ih toliko puta kako osvajaju Vimbldon... Njih dvojica su bili moja velika inspiracija- zaključio je Federer.

PROČITAJTE JOŠ: