Federer i Greta
(AP Photo/Kamran Jebreili)
Greta

Tanjug/AP

Greta, Foto: Tanjug/AP

Greta Tunberg je uzdrmala ceo svet njenim govorom o klimatskim promenama, a sad je našla novu žrtvu! Naime, Rodžer Federer je na udaru švajcarskih klimatskih aktivista "Fridays for Future" koji su usko povezani sa Gretom koja se proslavila zbog svađe sa Donaldom Trampom u Ujedinjenim Nacijama!

Švajcarac je u centru kontroverze zato što se njegov lik koristi u asocijaciji sa najvećom bankom u toj zemlji, "Credit Suisse", a on javno podržava ovu kompaniju!

Upravo su oni uložili 57 milijardi dolara u  fosilna goriva i hidraulično frakturiranje u poslednje tri godine, a nepotrebno je govoriti koliko je to štetno za našu planetu!

Greta je podelila sa svojim fanovima tvit "350.org Europe" koja se osvrnula na ovu švajcarsku banku i koja je upitala Federera da li podržava njihovo poslovanje!

Zbog svega toga pokrenut je i hešteg #rogerwakeupnow - probudi se Rodžere.

Greta Tanberg i Rodžer Federer

printscreen

Greta Tanberg i Rodžer Federer, Foto: printscreen

Švajcarski "Blik" je preneo da je Federer zabrinut zbog ovoga, ali da bi ispao licemeran ako bi krenuo da priča očuvanju planete kada redovno putuje avionom:

"Da li me je sramota zbog toliko putovanja avionom? I da i ne... Ako kažem da, onda bih odmah morao da završim karijeru", kazao je Rodžer Federer.