Rodžer Federer
AP Kamran Jebreili
Rodžer Federer

AP Kamran Jebreili

Rodžer Federer, Foto: AP Kamran Jebreili

Švajcarski teniser Rodžer Federer ne razmišlja o penziji, već planira kako da se spremi za narednu sezon, iako je imao dve ozbiljne operacije kolena!

"Cilj mi je biti u najboljoj formi početkom sedeće godine. Dug je put, ali ne mogu dočekati da opet budem na sto posto svojih mogućnosti."

Odmara se u krugu najbliže porodice:

"Prvi put u poslednjih 20 godina sam proveo pet ili šest nedelja na istom mestu. Naravno da mi je bilo drago. Nije bilo stresa od takmičenja i bio sam vrlo smiren. Nisam bio umoran od putovanja, nije bilo 'jet lega'. Mogao sam uživati sa porodicom."

Otkrio je glavni cilj za narednu godinu, kao i Đokoviću, Federeru fali zlatna medalja u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama: 

"Olimpijska medalja je cilj. Da nije tako, ne bih se ni takmičio. Sve je moguće. Mogu je osvojiti u pojedinačnoj konkurenciji, u muškim ili mešovitim parovima. Mislim da ima šansu pobediti u singlu. Za mene je sada teško boriti se za 'broj 1' kroz celu sezonu, ali na jednom turniru je sve moguće."

Federer je potom obelodanio da se čuo sa organizatorima US Opena, iako on neće učestvovati ni na jednom turniru, vraća se na teren tek naredne godine:

"Ako će se tenis vratiti, onda će to biti na US Openu. Tamo ćemo shvatiti što se sve može dogoditi. Razgovarao sam s organizatorima i rekli su mi da će konačnu odluku doneti sredinom avgusta. Biće zanimljivo."

Progovorio je i o Rolan Garosu koji planira da popuni tribine:

"To je neverojatno, ali i pozitivno. Što se tenisa tiče, već nedeljama i mesecima živimo u neizvesnosti. Nadam se da će se u dogledno vreme sve vratiti na staro", zaključio je Federer.

PROČITAJTE JOŠ: