Rodžer Federer
EPA-EFE/JOE CASTRO
Čung

EPA-EFE/LUKAS COCH

Čung, Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Teniser iz Južne Koreje igra fenomenalan tenis u Melburnu, a u meču protiv Novaka mu je na ruku išla i povreda našeg tenisera, koja je Srbina sprečila da igra na 100 odsto mogućnosti.

- Čung je stekao veliko samopouzdanje na ovom turniru. Ne znam tačno koga je sve dobio do meča sa Đokovićem, ali pobediti Novaka u Australiji je veliki rezultat, zbog svih uspeha koje je on ostvario ovde proteklih godina. Možda u tom meču Novak nije bio 110 odsto spreman, ali to i nije bio presudni faktor u pogledu toga ko će dobiti taj meč - ističe Federer.

On je priznao da nije gledao Čungove mečeve i da praktično ne poznaje 21-godišnjeg momka iz Južne Koreje.

- Čunga skoro uopšte ne poznajem, mislim da smo se dva puta rukovali u životu i nikada pričali. Vidim da ima dobar servis i forhend, impresivno se kreće i to me mnogo podseća na Novaka. Svakako ću pregledati njegove dosadašnje mečeve, ali mi je jasno da je on igrač koji će igrati "na sve", što znači da bih, pre svega, morao da nađem način da budem agresivan i vodim poene. Kako ću to sebi omogućiti, na šta će ličiti borba za dominaciju na terenu, sada zaista ne znam - istakao je drugi reket sveta.

Komentari (1)

Baltazar

24.01.2018 23:34

I sta ce biti ????? Bice 3.0 za Federa bez ikakvih problema.