Endi Mari na AO 2017.
Tanjug/AP
Endi Mari na AO 2017.

Tanjug/AP

Endi Mari na AO 2017., Foto: Tanjug/AP

Endi Mari misli da je bliže pobedama nad "velikom trojkom" sad nego pre dva meseca.

"Znam da ako sutra budem igrao protiv najboljih, biće velike šanse da pobedim, ali osećam da mogu", rekao je Škot.

Mari se vrati posle vrlo teške operacije kuka, posle koje se razmišljao da li da se uopšte vraća u tenis. Lavovskom borbom i željom je brže napredovao od pretpostavljanog. Zaključno sa titulom u Antverpenu protiv Stena Vavrinke, prvom od marta 2017. godine.

"Takvo izdanje želim - kada izađem na teren da osetim da postoji šansa da pobedim", rekao je bivši šampion Vimbldona, dodavši:

"Pre osam nedelja nije bio takav osećaj. Pre Antverpena sam svom timu rekao da nisam siguran dokle mogu da ide. Ako nastavim ovim putem, neću još dugo igrati. Bilo je puno uspona i padova tokom sezone, ali osećam da idem ka dobrom i uzbuđen sam kad razmislim šta sve mogu da uradim u narednih par godina"

Što se tiče ciljeva u bliskoj budućnosti, nema velike ambicije:

"Teško je reći gde sam sad. Nisam tamo gde sam bio sa 25 godina, ali to ni ne želim, niti mi je potrebno da bi se takmičio na najvišem nivou i to mi se sviđa. Neću napadati to 10 ili juriti polufinala Grend slemova, jer sam to već činio. Samo hoću da nema bolova, da sam zdrav i da volim ono što radim", rekao je Mari.