Predrag Kon Novak Đoković
: AP/Darko Vojinović
Predrag Kon Novak Đoković

: AP/Darko Vojinović

Predrag Kon Novak Đoković, Foto: : AP/Darko Vojinović

Epidemiolog Predrag Kon je sam u više navrata istakao da je veliki navijač Novaka Đokovića.

Kada je srpski teniser izjavio da je protiv vakcinacije, tada ga je član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji oštro kritikovao:

"Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj", rekao je tada Kon.

Sada je Predrag Kon u emisiji "HitTvit" pričao ponovo o srpskom teniseru: 

"Jedino što ću reći je da mu želim sve apsolutno najbolje i uspeha dalje. Mislim da je to nešto što se u 50 godina desi ovoj zemlji. Nemam šta da mu prigovorim. Jednom sam ga opomenuo zbog vakcina, bio bih jako srećan da se čujem s njim uopšte, ikada, jer ja jesam njegov obožavalac i neprekidno sam uz televizor kad on igra"

Istakao je da srpskog tenisera prati veliki broj ljudi:

"Novak ima zaista ogroman uticaj na ljude, svaki korak mu se prati. Vidite, i to je opterećujuće. Ako se oslanja na alternativnu medicinu, zašto da ne", rekao je Kon.

Kon je potom poručio Novaku da "napuni baterije" pred nastavak sezone jer ga čekaju važni mečevi:

"Želim mu da provodi odmor onako kako želi i sa ljudima sa kojima se nabolje oseća", zaključio je epidemiolog Predrag Kon.

PROČITAJTE JOŠ: