NOVAK JE RUDAR! Đokovića ne razumeju jer misle samo o novcu!

Bivši selektor Srbije Bogdan Obradović govorio je o Novaku Đokoviću i njegovom uspehu na Australijan openu

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: AP/HamishBlair

- Novak je pokazao da je najbolji broj jedan svih vremena. Svi su brojevi jedan pokušavali nešto da promene i brzo su našli na samo jednu vrstu politike, a to je interes ATP i ITF da uzmu što više novca za sebe. Ostalo ih ne interesuje. Popustili su u onom delu novca koji se raspoređuje igračima, nekih 12 procenata. Novak je tražio više od toga, ali je pristao iako lično gubi - rekao je Obradović.

Bivši selektor stoji iza toga da je svetski broj jedan hteo bolje uslove za ceo tur.

- Trpeo je salve uvreda, pokazali se da je samo želeo bolje uslove za sve igrače. Suština nije da zarađuju teniseri više, već stvaranja uslove da imaju slične uslove kao Novak i ostali iz vrha. Da imaju kondicione trenere, masere, glavne, da svako ima taj tim. Za to je potrebna ogromna količina novca.

Bogdan Obradović
Bogdan Obradović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Nastavio je u istom ritmu.

- Novak se uvek borio za prava ostalih, ne svoja. Zapadni svet je pogodilo nerazumevanje. To je drugi nivo odnosa i razmišljanja. Kada gledamo njihov status, na prvom mestu im je novac, a ljudski faktor se zanemaruje. 

Na kraju je imao jedno zanimljivo viđenje.

- Koliko god da si profesionalac, ti si živo biće. Kako napraviti transfer da si otac, imaš porodicu, a onda sve to da sve promeniš na terenu sa kolegama i ne podeliš koru hleba. Novak je rudar, ušao je u rudnik, svi zajedno rudare, ali je najbolji rudar. Sa lopatom je izbacio najviše i svi to znaju. Đoković je prošao kroz prirodnu selekciju i to pokazuje govor Medvedeva kada je rekao da je isti prema njemu i kada je bio 600. na svetu - zaključak je Bogdana Obradovića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi