Novak Đoković
AP/Bernat Armague
Novak Đoković

AP/Bernat Armague

Novak Đoković, Foto: AP/Bernat Armague

Kako navode, nisu koristili nikakvu formulu, pratili su subjektivnu metodu, sudili su o dominaciji individualnog uspeha i nagrada, timskog uspeha i nedodirljivog uticaja na sport!

Tako su došli do logike da Novak Đoković zaslužuje 15. mesto na njihovoj listi, a ispred njega su Rafael Nadal, Rodžer Federer i Serena Vilijams kada je u pitanju tenis, a Leo Mesi, Ronaldo, Tom Brejdi, Majkl Felps i ostali. Dok je Novak ispred Luisa Hamiltona, Kevina Durenta, Stef Kerija i brojnih sportista!

Oni su za Srbina napisali:

"Đokovićeva dekada je bila serija uspona i padova, uspona koji su u samom vrhu istorije tenisa! U 2015. godini Đoković je vladao "velikom trojkom", osvojio je tri Grend slema i 11 titula! Posle teške 2017. godine, vratio se jači u 2018. godini, osvojio je još dva Grend slema i vratio se na prvo mesto ATP liste! U 2019. godini je nastavio , osvojio je Australian Open i pobedio je Federera u legendarnom finalu Vimbldona. Verovatno najtežem čoveku kome možete postići poen u tenisu, Đoković je osam od poslednjih 20 Grend slemova, a njegove godine će mu dati šansu da obori rekord Federera" - piše Skot Dejvis!

Federer, Đoković

AP/Ben Curtis

Federer, Đoković, Foto: AP/Ben Curtis

Rafael Nadal je na desetom mestu, a za njega pišu:

"Ono  što će se svi sećati kod Španca da je bio apsolutna snaga! Znan i kao "Kralj šljake", Nadal je dominirao na Rolan Garosu pošto je osvojio osam od svojih deset titula u ovoj deceniji na ROlan Garosu. U 33 godini Nadalova vladavina je i dalje jaka, plasirao se u "poslednjih četri" (polufinale) svih Grend slem takmičenja ove godine, a u 2020. ulazi kao šampon Francuskog otvorenog prvenstva i US opena!" - piše Tajler Lauleta!

Feder se nalazi na četvrtom mestu:

"Mnoge atlete dominiraju silom, Federer dominira stilom! Svaki servis, ritern i kretnja izgleda kao da je sa lakoćom kad je u pitanju Federer, čak i kad je ostario do te mere da se jedan teniser takmiči za titulu! Ali lakoća sa kojom Federer igra na terenu osporava njegove protivnike koji mu omogućuju da postane najbolji teniser svih vremena: pet Grend slemova, 42 titule od 2010. godine i rekord od 20 Grend slemova. Ako je Federer izgubio korak pošto ulazi u svoju treću dekadu kao profesionalac, ono je teško primetno" - piše Skot Dejvis!

LeBron Džejms

AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

LeBron Džejms, Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Prva tri mesta čine Tom Brejdi, Serena Vilijams za koju kažu da je najveći igrač u istoriji tenisa, a na prvom mestu je LeBron Džejms koji je obeležio deceniju u NBA ligi sa osam uzastopnih velikih finala, osvojio je tri prstena, a najveći vrhunac mu je preokret 3-1 protiv Golden Stejt Voriorsa! Njegova "ODLUKA" je šokirala 2010. godine celu ligu, on je tad stvorio eru igrača koja odzvanja i danas!

Zaista skandalozna odluka, da čovek koji je osvojio 15 Grend slemova (Nadal 13, Federer 5), 30 titula na Mastersu serije 1000 (N-20, F12), 4 završna turnira (N - 0, F - 2), i koji je bio 275 nedelja na broju jedan (N - 158, F - 46)!

Još veća sramota je kad se spomene činjenica da je Đoković čak četri puta proglašen za najboljeg sportistu godine "Laureus" (2012,2015,2016,2019), Federer i Nadal su po jednom dobili  ovo prestižno priznanje, a Jusain Bolt dva puta, koji se nalazi na jednom mestu ispred Novaka na ovoj listi!

sportista godine

wikipedia printscreen

sportista godine, Foto: wikipedia printscreen

Nema šta, čudna odluka koja je izazvala gnev Đokovićevih navijača na društvenoj mreži Tviter! Njima, kao i nama nije jasno kako je Novak tek na 15. poziciji, a Skot Dejvis, autor teksta je dobio veliki broj poruka na ovoj društvenoj mreži!