Novak Đoković
P Photo/Koji Sasahara
Novak Đoković

P Photo/Koji Sasahara

Novak Đoković, Foto: P Photo/Koji Sasahara

Hvala vam što ste pratili uživo tekstualni prenos polufinalnog duela ATP turnira u Tokiju u kom je slavio Novak Đoković pobedivši Belgijanca Davida Gofana sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4)

KRAJ MEČA 

6:4 Ubedljiv gem Đokovića za prvo finale Tokija u karijeri.

5:4 Gofan ponovo jako siguran na svoj servis. Drugi gem zaredom u kom protivniku ne dozvoljava ni poen u gemu, tačnije Belgijanac je vezao 11 poena na svoj servis. 

5:3 Izbacuje Novak forgen u aut posle kog traži čelendž, ali Srbin 3. put nije bio u pravu i izgubio je pravo na tu vrstu pomoći u ovom setu. Brzo se Đoković konsolidovao je sjajnom igrom sa bejzlajna vezao četiri poena zaredom!

Potencijalni žreb za prvog tenisera sveta

4:3 Gofan ne planira da spusti gard. Ponovo servira jako dobro, sa nulom uzima gem i smanjuje vođstvo Đokovića.  

4:2 Idealan gem za Srbina! Bez izgubljenog poena, sjajnim servisima, uzima jedan lagan gem. Baš ono što je potrebno. 

3:2 Gofan dobrom igrom sa osnovne linije i preciznim servisima dolazi do svog drugog gema u 2. setu. Utisak je da Belgijanac nešto lakše trenutno osvaja gemove na svoj servis i da će napasti Novaka u narednom gemu iz sve snage.

3:1 Brzo je Novak došao do 30:00. Zatim je zatražio čelendž  kod jednog dubljeg udarca Gofana, ali je pogrešio Srbin u proceni i tako se došlo do 30:15. Dobrim servisom došao je do gem lopti, ali je David sjajnim napadima odveo gem u đus. Belgijanac je pogrešio iz forhenda, a Novak je sjajno odservirao prvi servis i uvećao vođstvo u 2. setu.

2:1 Ubedljiv gem za Davida Gofana koji osvaja bez izgubljenog poena, Belgijanac dolazi do svog prvog gema u 2. setu.

2:0 Loše je Novak odigrao, a pre svega odservirao svoj prvi gem u drugom setu. Gofan je došao do dve brejk lopte, ali ih tada nije iskoristio. Preciznim forhendom dolazi do nove brejk lopte, ali onda Novak, kao i ranije, podiže nivo igre i uzima 3 poena zaredom.

1:0 Brejk za Srbina! Nema lakih gemova za Belgijanca. Novak sjajnim forhendima dolazi do 30:30, a zatim Gofan greši za prvu brejk loptu u 2. setu koju je spasio dobrim servisom. Zatim je dobro "prošetao" srpskog tenisera za gem loptu. Đoković je štop volejem i neverovatnim riternom ponovo došao do nove brejk lopte koju ovog puta koristi jer je odigrao nestvaran poen!

PROČITAJTE JOŠ:

DRUGI SET!

6:3 Ono što Đoković nije uradio u prethodnom gemu, jeste u ovom. Srbin dolazi do vođstva u setovima.

5:3 Neverovatni Novak! Đoković crta po terenu! Imao je srpski teniser dve set lopte, ali se servisima izvukao Gofan i naterao Srbina da svojim servisom osvoji prvi set.

5:2 Dobar gem za srpskog tenisera. Agresivnom igrom ne dozvoljava Gofanu da mu pripreti. Dobrim servisom dolazi nadomak prvog seta. 

4:2 Činilo se da nas čeka ubedljiv gem za Belgijanca, ali od 40:00 Đoković došao do đusa. Zatim je Novak pogrešio iz bekhenda i forhenda, pa je tako omogućio Gofanu da dođe do svog drugog gema.

4:1 Dosta bolja igra od strane Gofana u 5. gemu prvog seta. Došao je Belgijanac do brejk lopte, koju ne koristi. Novak je u presudnim momentima bio pribran i uz muke ipak došao do svog 4. gema u setu.

3:1 Ponovo je Gofan imao mnogo muka u svom servis gemu, došlo se do đusa, ali je Belgijanac dobrim servisima ipak osvojio svoj prve gem u meču. 

3:0 Gem je loše počeo za Novaka budući da je Gofan imao 00:30, ali je prvi teniser sveta uspeo forhendima da se vrati u gem. Zatim je asom došao do gem lopte koju koristi i potvrđuje brejk.  

2:0 Brejk! Prvi poen u gemu Gofan je osvojio nakon izlaženja na mražu, a drugi je posledica Đokovićeve greške. Novak je zatim uzeo poen za 30:15, ali je Gofan dobro odservirao za 40:15. Đoković je zatim u svom stilu bekhend paralelu spustio na liniju za 40:30. A zatim je sjajnom forhend dijagonalom došao do đusa. Novak nastavlja da ređa vinere u ovom gemu, ponovo iz bekhenda, ali ovog puta po dijagonali. Đoković je došao do prve brejk lopte koju nije iskoristio jer je forhend izbacio u aut. Ali jeste drugu! 

1:0 Iako je uvodni poen na meču osvojio Gofan, Đoković je sa 3 sigurna sevrisa došao do prvog gema.

PRVI SET

08:10 Meč je počeo.

08:05 Đoković je dobio na podbacivanju novčića i izabrao je da, kao i uvek, prvi servria. Igrači su počeli sa zagrevanjem. 

07:55 Svakog trenutka se očekuje izlazak na teren dvojice tenisera. Ranije, u prvom polufinalu Džon Milman je u dva sveta slavio protiv Rilija Opelke.

Novak Đoković sastaje sa Davidom Gofanom u polufinalu ATP turnira u Tokiju. Prvi teniser sveta je sjajnom igrom u četvrtfinalalnom duelu pobedio Francuza Luka Puja sa ubedljivih 6:1,6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Ubedljiv je bio i Belgijanac koji je dva puta po 6:2 preskočio Čuna iz Južne Koreje.

Ovo će biti osmi duel srpskog i belgijskog tenisera, a u dosadašnjim mečevima Đoković je daleko uspešniji buduću da je ostvario čak 6 pobeda uz samo jedan poraz. Jedinu pobedu Gofan je ostvario u Monte Karlu 2017. godine na šljaci.