Novak Đoković
EPA/YoanValat
Novak Đoković

EPA/YoanValat

Novak Đoković, Foto: EPA/YoanValat

Najbolji teniseri i teniserke planete žele da igraju na Australijan openu u januaru, ali isključivo zbog uverenja da neće morati da idu u potpuni karantin. Organizatori rade sve kako bi ubedili najbolje igrače da ipak učestvuju, iako su Rafael Nadal, Rodžer Federer i Serena Vilijams jasno rekli da nemaju nameru da idu u karantin.

Ko će biti najbolji teniser svih vremena?

 

Za sad stoji predlog da se učesnicima Australijan opena omogući da tokom obaveznog karantina od 14 dana mogu da napuste hotel da bi trenirali, piše "The Sydney Morning Herald", što bi trebalo da bude poznato definitivno do 13. novembra.

- Najboljih 100 sa ATP i WTA liste su popunili putne obrasce neophodne za vizu, svi žele da putuju u Australiju, ali... Ako sutra objavimo da moraju da idu u karantin 28 dana, ili da moraju da sede 14 dana u hotelskoj sobi - to će se promeniti! - rekao je direktor teniskog saveza Australije Krejg Tili za sidnejski list "Herald".

Kad je u pitanju Đoković, on nije neizvestan za prvi grend slem u 2021. godini, na kom bi trebalo da brani titulu osvojenu lane.

- Još uvek nisam siguran za odlazak za Australiju, u smislu datuma kad se ide tamo zbog porodice, priprema, svih ograničenja i reskrikcija. Nadamo se da će se sve to promeniti na bolje, da će da skrate period karantina. U slučaju da to ostane, mi teniseri moraćemo ranije da odemo. Australijan open je definitivno u planu, za ATP kup ne znam. Razgovaraću sa timom na kraju sezone, pa ćemo doneti odluku - rekao je nedavno Đoković.

PROČITAJTE JOŠ: