Novak Đoković
EPA/Srdjan Suki
Novak Đoković, Rolan Garos

EPA - EFE, Julien de Rosa

Novak Đoković, Rolan Garos, Foto: EPA - EFE, Julien de Rosa

Bez izgubljenog seta Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa, pobedivši u četvrtfinalu Aleksandera Zvereva. Rezultatske neizvesnosti bilo je samo u prvom setu, koju je najbolji srpski i svetski teniser rešio rezultatom 7:5. A u preostala dva Đoković je slavio dva puta po 6:2.

Novak Đoković, Rolan Garos

Tanjug/AP, Pavel Golovkin

- Ovo je bio veliki izazov, da pronađem pravu poziciju, pravi ritam. Da nađem mesto da odigram ovakve poene. Veoma sam srećan što je meč ovako završen posle jučerašnjih odlaganja juče (zbog kiše, prim. aut.) Morate da budete fokusirani, koncentracija mora da bude maksimalna. Ne smete da budete fokusirani na sledeću rundu dok ne dođete do nje. Ne razmišljate o sledećem protivniku, već o onom koji je pred vama - rekao je Đoković u kraćem intervjuu na terenu.

Novak Đoković

AP/Michel Euler

Srbin je na prva dva pitanja odgovorio na francuskom jeziku, ali je onda prešao na engleski. Što je sigurno, sigurno je...

PROČITAJTE JOŠ:

- Izvinjavam se, još uvek radim na francuskom. On mi je slabiji nego engleski. Strastveni smo po tom pitanju, porodica i ja već deset godina radimo na tome da pomognemo deci predškolskog uzrasta, da pomognemo razvoj dece. Mnogo dece nije išlo u vrtić u Srbiji, intervencija nekada mora da postoji. Kada je školstvo u pitanju to je sjajna investicija - zaključio je Đoković koji će u borbi za finale igrati sa Dominikom Timom.