Novak Đoković
AP/Alessandra Tarantino
Novak Đoković

AP/Alessandra Tarantino

Novak Đoković, Foto: AP/Alessandra Tarantino

Ludi meč odigrali su sinoć Novak Đoković i Huan Martin del Potro, a srpski teniser se plasirao u polufinale posle epskog preokreta 4:6, 7:6, 6:4.

Pročitajte još:

ODE NOLE U POLUFINALE! STRAŠAN MEČ! Đokoviću ponoćni maraton! Preokretom izbacio Delpa, a ovaj potez dva drugara usred bitke digao je Rim na noge! (VIDEO)

I NADAL OPLEO PO KONTROVERZNOM TENISERU! Brutalna izjava! Kako ga je samo izbacio iz takta! "Kirjos nije normalan, sve što radi je loše za tenis!"

RAFA UVALIO "KROMPIR" VERDASKU Poznat je Novakov rival u polufinalu Rima!

Meč je trajao do ranih jutarnjih časova, a Đoković je u drugom setu spasio i meč lopte, da bi rutinski osovjio treći set za novu pobedu na "Foro Italiku".

- Imao sam sreće u odlučujućim momentima taj-brejka u drugom setu. Jednostavno, pred kraj prvog seta, Huan je počeo bolje da udara lopticu i uzvraća relije sa obe strane. Takođe i sa bekhenda, pogađao je mnogo puta liniju. Igrao je zaista dobro, namučio me je. Ipak, ja nikada nisam gubio veru da mogu da se vratim u meč. Zaista sam srećan time kako se sve završilo - rekao je Novak posle meča.

Novak Đoković

AP/Alessandra Tarantino

Novak Đoković, Foto: AP/Alessandra Tarantino

Ovaj meč je klasičan primer zbog čega je Đoković prvi reket sveta.

- Jedan mini brejk na 6:4 za njega u taj-brejku, forhend koji je pogađao tokom celog meča, bukvalno to me je vratilo u meč. Promašio je nekoliko zaista važnih situacija u tom taj-brejku. Takođe i na tom brejk poenu u trećem setu došao sam posle njegove greške iz forhenda. To se dešava, tako je u sportu - poručio je najbolji svetski teniser.

Novak Đoković

AP/Alessandra Tarantino

Novak Đoković, Foto: AP/Alessandra Tarantino

Sada u polufinalu igra sa još jednim teniserom iz Argentine, a u pitanju je Dijego Švarcman, koji je u četvrtfinalu izbacio Kei Nišikorija.

- Razmišljaću o protivniku više u subotu. Treba mi odmor. Mogu samo da kažem da mi je drago zbog Dijega, on je odličan igrač i dobar momak - rekao je Đoković o svom narednom rivalu.