Đoković prokomentarisao meč i otkrio šta je presudilo duel! (FOTO)

A.B. | sport 2019-05-18 11:12:03 2019-05-18 11:12:03

Novak se posle preokreta plasirao u polufinale

AP/Alessandra Tarantino

Ludi meč odigrali su sinoć Novak Đoković i Huan Martin del Potro, a srpski teniser se plasirao u polufinale posle epskog preokreta 4:6, 7:6, 6:4.

Meč je trajao do ranih jutarnjih časova, a Đoković je u drugom setu spasio i meč lopte, da bi rutinski osovjio treći set za novu pobedu na "Foro Italiku".

- Imao sam sreće u odlučujućim momentima taj-brejka u drugom setu. Jednostavno, pred kraj prvog seta, Huan je počeo bolje da udara lopticu i uzvraća relije sa obe strane. Takođe i sa bekhenda, pogađao je mnogo puta liniju. Igrao je zaista dobro, namučio me je. Ipak, ja nikada nisam gubio veru da mogu da se vratim u meč. Zaista sam srećan time kako se sve završilo - rekao je Novak posle meča.

Ovaj meč je klasičan primer zbog čega je Đoković prvi reket sveta.

- Jedan mini brejk na 6:4 za njega u taj-brejku, forhend koji je pogađao tokom celog meča, bukvalno to me je vratilo u meč. Promašio je nekoliko zaista važnih situacija u tom taj-brejku. Takođe i na tom brejk poenu u trećem setu došao sam posle njegove greške iz forhenda. To se dešava, tako je u sportu - poručio je najbolji svetski teniser.

Sada u polufinalu igra sa još jednim teniserom iz Argentine, a u pitanju je Dijego Švarcman, koji je u četvrtfinalu izbacio Kei Nišikorija.

- Razmišljaću o protivniku više u subotu. Treba mi odmor. Mogu samo da kažem da mi je drago zbog Dijega, on je odličan igrač i dobar momak - rekao je Đoković o svom narednom rivalu.

Expand player
Pogledajte više