Novak Đoković i australijski novinari
printscreen
Novak Đoković

AP Photo/Bernat Armangue

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Bernat Armangue

To će biti sjajna prilika da Srbija odmeri snage sa Francuskom, Čileom i Južnom Afrikom, dok će na tom turniru učestvovati i Australija, Kanada, Grčka, Nemačka , Norveška, Italija, Rusija, Belgija, Bugarska, Velika Britanija, Japan, Džordžija, Hrvatska, Poljska, Argentina, SAD, Španija i ostali.. 

Ono što je važnije, ovaj turnir će biti još bolja provera za Đokovića da vidi u kakvoj je formi pred Australijan open! Nema sumnje da je naš teniser glavni favorit za osvajanje prvog Grend slema u godini, on je stigao u ponedeljak u Brizbejn gde je u sjajnom raspoloženju odgovarao na pitanja novinara:

"Volim to! Imao sam sjajnih deset godina u Australiji, kada se osvrnem na prvi Grend slem osvojen u Melburnu 2008. godine" - rekao je Novak novinarima uz zanimljiv komentar: "Od tada je bila ljubavna afera!"

Novak i Jelena Đoković

(AP Photo/Claude Paris)

Novak i Jelena Đoković, Foto: (AP Photo/Claude Paris)

Potom se osvrnuo na novoformiran turnir za reprezentacije pod okriljem ATP organizacije!

"Mislim da je sjajno za naš sport da su predstavljene inovacije u zemlji koja voli tenis!" - rekao je najbolji srpski teniser!

Đoković će igrati protiv Francuske koju predvodi deseti teniser sveta Gael Monfils, i nekada peti teniser sveta, Kevin Anderson koji nastupa za J.Afriku!

"Ima elemente individualnog turnira koja je kombinovan sa timskim konceptom, a ja obožavam da nosim boje svoje zemlje i nadam se da ću imati dobru podršku i dosta zabave na turniru" - konstantovao je Novak!

Australijan open počinje 20. januara, a Đoković će pokušati da odbrani titulu osvojenu prošle godine, ukoliko uspe u tome to će mu biti osma na najomiljenijem takmičenju!