Novak Đoković
(AP Photo/Michel Euler)
Novak Đoković

(AP Photo/Michel Euler)

Novak Đoković, Foto: (AP Photo/Michel Euler)

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković pobedio je Kanađanina Denisa Šapovalova u dva seta 6:3, 6;4, i na veoma dominantan način je osvojio 34. titulu na Masters turnirima! Ovo je peta titula za Novaka na ovom turniru! Ispred njega je samo Nadal koji je osvojio 35 titula na Masters turnirma!

Novak je do finala morao da pobedi Mutea, Edmunda, Cicipasa i Dimitrova, a u finalu je razbio Denisa Šapovalova! Ono što čini još impresivnijim Novakov nastup u Parizu je i to što nije izgubio nijedan set!  Ova titula je bila njegov peti trofej u ovoj godini, što mu je ukupno 77. ATP trofej u karijeri!

Iako će od sutra biti drugi teniser sveta, srpski teniser će imati šansu da se vrati na prvo mesto ATP liste, preostao je još završni Masters u Londonu!

PROČITAJTE JOŠ:

KRAJ!

6:4 Bez šanse je bio Šapovalov! Bez izgubljenog poena Novak je osvojio poslednji gem!

5:4 Lako osvaja Kanađanin gem, Novak se psihički priprema za svoj servis!

5:3 Kakva greška Novaka, dao je šansu Šapovalovu da ribrejke! Servis viner Đokovića, "đus"! Uspeo je da se stabilizuje i da dođe na samo jedan korak do 34. Mastersa!

4:3 Uzeo je Đoković prvi poen u sledećem gemu, ali tu prednost je anulirao greškom! Kanađanin mu uzvraća istom merom, i on zabija lopticu u mrežicu! DVE BREJK LOPTE! Đoković blizu nove titule!

3:3 Veoma lako Novak čita Denisove poteze i bez ikakvih problema osvaja novi gem na svoj servis!

U kom delu terena Đoković ubacuje prvi servis!

2:3 Još jedan siguran gem za Kanađina, koji je dozvolio Đokoviću samo jedan poen na njegovom servisu! 

2:2 Veoma brzo je Novak dospeo do 40:0, ali usledila je greška pri sledećem poenu. Sjajnim prvim servisom prebacuje pritisak na Denisa!

1:2 Dolazi do nove prednosti kanadski teniser! Namučio ga je Novak i u ovom setu pošto je rezultat bio 30:30, a ali Šapovalov je u sledeća dva poena opustio ruku i osigurao sebi gem na svoj servis!

1:1 Bilo je problema, Šapovalov je stigao do 40, ali na kraju je vratio koncentraciju Novak i uspeo da odservira dva jaka udarca. 

0:1 Imao je Novak brejk loptu, ali uspeva Šapovalov da se spase. Opet je klimav na startu seta Kanađanin, videćemo da li će Đoković to uspeti da iskoristi još jedanput.

DRUGI SET

Novak Đoković

AP/Michel Euler

Novak Đoković, Foto: AP/Michel Euler

6:3 SET! Bez dozvoljenog poena za Šapovalova, vrlo, vrlo lako je sve to izgledalo. Strašni servisi i Novak je već na pola puta do titule.

5:3 Lako dobija Šapovalov, Đoković spreman za servis gem koji čeka već neko vreme. Sada želi da odradi završnicu prvog seta.

5:2 Da, to je taj Novak. Raznovrsna igra, šalje Kanađanina na sve strane, čista stvar rutine i naravno, kvaliteta.

4:2 Čini se da Novak igra koliko mu je potrebno da privede set kraju. Jeste izgubio ovaj gem, ali moguće da iz taktičkih razloga nije mnogo "zapinjao", te da gleda da na svoj servis završi posao.

4:1 Četiri servis vinera Đokovića u ovom gemu. I dalje na najbolji način uzima svoje gemove, čini se da se prvi set smeši.

3:1 Evo ga prvi gem za Šapovalova. Značajno je popravio igru na svoj servis, Novak nije uspeo da riternima uspostavi dominaciju. Smanjuje Kanađanin.

3:0 Iskustvo govori samo za sebe na početku meča. Novak lako uzima i ovaj gem, dozvolio je samo poen protivniku.

2:0 BREJK! Šapovalov već četiri greške od početka meča, Novak stiče ranu prednost! Ako se po jutru dan poznaje...

1:0 Lako i prelako je dobio prvi gem Đoković. Čini se da Šapovalov još nije završio zagrevanje, nije ni pokušao neke poene da svojski odbrani

PRVI SET

15:10 Duel počinje. Prvi servira srpski teniser.

14:40 Teniseri se pripremaju, sve je spremno za veliko finale.

14:00 Noletove "pripreme" za finalni meč su više nego zanimljive.

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković od 15h igra u finalu Mastersa u Parizu za peti trofej na tom turniru protiv Kanađanina Denisa Šapovalova.

Do sada su se Ðoković i Šapovalov sastajali tri puta i svaki je put pobedio srpski as, i to ove godine u Melburnu, Rimu i Šangaju.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5,2 miliona evra.

Đoković je favorit pred ovaj duel i zbog svega što bi mu titula u Bersiju donela. Najpre, ovo je njegovo 50. masters finale i mogao bi da osvoji 34. titulu. Ispred njega bi i dalje bio samo Nadal, koji ih je skupio 35. Pored toga, trijumf bi doneo i 1.000 bodova za ATP listu, na kojoj je Novak sada drugi i čini sve da se vrati na tron za kraj 2019. godine. Jer, kako god da se završi današnje finale, Đoković će od ponedeljka biti drugi teniser sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Đokoviću su za taj uspeh potrebne krune i u Parizu i potom na završnom mastersu u Londonu, ali bi mu i tu bila potrebna mala pomoć Nadala, jer je bodovanje malo drugačije nego na ostalim turnirima. U Londonu svaka pobeda u grupi donosi 200 bodova, trijumf u polufinalu 400, a titula 500 bodova. Teniser koji dođe do pehara uz sve pobede skupi ukupno 1.500 poena.