Novak Đoković
AP Kamran Jebreili
Troicki i Đoković

EPA-EFE/MARK EVANS

Troicki i Đoković, Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Odlična vest stigla je iz Sjedinjenih Američkih Država. Najbolji teniser sveta Novak Đoković, osim u singlu, učestvovaće na turniru u Indijan Velsu i u konkurenciju parova, pošto je dobio i prihvatio specijalnu pozivnicu organizatora. Đoković će tako dobiti priliku da se na prvom ATP Masters 1000 turniru u sezonu takmiči u obe konkurencije. Srbin je prošle godine sa Fabiom Fonjinijem stigao do polufinala Indijan Velsa u dubl konkurenciji, a ove godine igraće sa Viktorom Troickim, saigračem iz reprezentacije Srbije sa kojim je nedavno zajedno osvojio ATP Kup.

Specijalnu pozivnicu za takmičenje u dublu dobio je i drugi teniser sveta, Španac Rafael Nadal. On će u dublu igrati sa sunarodnikom Markom Lopesom sa kojim je već osvajao trofej u Indijan Velsu 2010. i 2012. godine. Tako je moguće da se Srbin i Španac, direktni konkurenti za vrh ATP liste, susretnu dva puta u Indijan Velsu, u obe konkurencije. 

Organizatori turnira saopštili su i da će Belgijanka Kim Klajsters svoj povratak na teren nastaviti u Indijan Velsu pošto je i ona dobila "vajldkard". Četvorostruka gren slem šampionka osvajala je Indijan Vels 2003. i 2005, a na tom turniru nije učestvovala od 2011. Ona je napravila sedmogodišnju pauzu, a nedavno se vratila na teren porazom od Garbinje Muguruse na turniru u Dubaiju. Turnir u Indijan Velsu počinje 9. marta.