Novak Đoković
EPA Jason Szenes
Novak Đoković

AP Photo/Charles Krupa

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Charles Krupa

Novak Đoković u razgovoru sa srpskim novinarima posle pobede nad Huanom Ignasijom Londerom (6:4, 7:6, 6:1) kaže da će mu dva dana odmora dobro doći zbog problema sa ramenom, kao i da se nada da će uspeti da se oporavi.

Tipsa izgubio poslednji meč na US Openu u karijeri! Još malo i PENZIJA!

AUTOR: B92/V.Ž. DATUM I VREME: 29.08.2019. 23:05 - 29.08.2019. 23:13 On će se penzionisati posle finalnog turnira Dejvis kupa u Madridu u novembru ove godine. Janko Tipsarević, Foto: AP Photo/Kin Cheung * Tipsarević i Đere izgubili u dublu * Poslednji Jankov meč na US Openu * Okačiće reket o klin posle finalnog turnira Dejvis kupa u Madridu u novembru ove godine.

- Na gren slemovima je dobro što imaš dan odmora, nemaš mečeve dan za danom, što ti dozvoljava da imaš više vremena da se oporaviš. Vrlo čudna situacija, iskreno. Da je desno rame, pa da ima više smisla, nego levo rame, muči me već nekoliko nedelja unazad. Trudim se zajedno sa svojim timom i sa medicinskim timom ovog turnira da pronađem način i tretmane kako da smirim tu upalu i te bolove - rekao je Đoković i dodao:

Umesto na Novaka, Lajović ide kući! Kudla izbacio Ducija!

Lajović je posle velike borbe od dva sata i 44 minuta igre završio nastup u Njujorku. Dušan Lajović Dušan Lajović, Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER Kudla je tako sprečio srpski duel u trećem kolu, gde ga čeka još jedan Srbin, najbolji teniser sveta Novak Ðoković.

- Nalazim se u situaciji koja je nezavidna jer je turnir u toku, pa nema tu nešto mnogo vremena. Zato kažem da je dobra stvar što imam 48 sati do narednog meča ili možda malo manje ako igram dnevni meč prekosutra. Nadam se da će taj bol, ako ne može da se ukloni, barem da se smiri značajno jer sada u nekim situacijama bilo gotovo nepodnošljivo – imao sam poteškoća i pri bacanju lopte za servis. Videćemo šta će biti.

Sudija davao intervjue van dozvole! Više ga nećemo gledati u glavnoj stolici!

AUTOR: Tanjug/ M. Dr. DATUM I VREME: 29.08.2019. 14:01 Argentinac je dobio otkaz od ATP - a još sredinom meseca.

Na pitanje oseća li da povreda može dugoročno da pravi problem, Đoković je odgovorio:

- Mislim da ne. Radili smo preglede ultrazvukom i provere koje pokazuju da nema nekih oštećenja. Sutra ćemo da odradimo još neke provere, tako da ne verujem da na duže staze može da predstavlja problem, na primer do kraja sezone itd. Kako stvari stoje, sudeći po svim konsultacijama i mišljenjima medicinskih stručnjaka, deluje kao nešto što se skupilo, podesilo i takve su oklonosti. S obzirom na to da sam na Gren slemu, na jednom od četiri najbotnija turnira u godini, nezgodna je situacija, ali naći ćemo način - zaključio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak će naredne noći igrati meč trećeg kola na US Openu. Nažalost, njegov rival neće biti Dušan Lajović kao što su svi navijači u Srbiji to očekivali, već Denis Kudla. 

BONUS VIDEO:

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda