Novak Đoković
AP/Charles Krupa
Novak Đoković

AP/Charles Krupa

Novak Đoković, Foto: AP/Charles Krupa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je mislio da neće moći da igra na turniru u Tokiju tokom poravka od povrede ramena koje je zadobio na US openu, zbog čega je morao da preda meč Stenu Vavrinki u osmini finala.

"Fantastična si! Vruće ti je? Mnogo si seksi!" Ugledni teniski sudija seksualno uznemiravao mladu skupljačicu loptica tokom meča! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 30.09.2019. 17:08 Skandalozno! Đanluka Moskarela , Foto: SmotriTennis Na teniskom turniru u Firenci dogodio se skandal kakav se ne pamti na profesionalnim turnirima. Teniski sudija, Đanluka Moskarela je tokom pauze u meču između Enrikea Dala Valea i Pedra Souse uputio nesvakidašnje reči Portugalcu koji je osvojio prvi set.

"Bio je to težak trenutak za mene, da moram da se povučem sa jednog od najvažnijih turnira u sezoni, ali tako je kako je, morao sam da se izborim sa time. Sledeći korak bio je da procenim povredu i da vidim kako možemo da napravimo plan pomoću kojeg bi oporavak bio takav da se što pre vratim na teren", izjavio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je priliku da prvi put testira rame na zvaničnom meču gde je u kombinaciji sa  Filipom Krajinovićem poražen u prvom kolu dubla u Tokiju.

"Na neki način je prijatno iznenađenje što mogu da igram ovde, to nije delovalo realno posle prve procene. Ipak, igrao sam dubl i rame je bilo kako treba, pre toga sam nedelju dana trenirao, igrao sam i setove. Sve je dobro, zadovoljan sam time kako se osećam, motivisan sam da ovde igram prvi put", rekao je Novak.

On će debitovati na turniru u Japanu, gde će imati priliku da osvoji 500 ATP bodova.

"Jako je lepo posetiti Japan po prvi put, zapravo sam bio jedno pre pet godina, ali vrlo kratko, jedan dan, i nisam imao priliku da se upoznam sa japanskom kulturom koju jako cenim. Nadam se da ću imati dobru i uspešnu nedelju, nadam se da ću odigrati što više mečeva, a razmišljam i godinu dana unapred jer će se na istim terenima odigravati i Olimpijske igre koje me jako raduju", ističe prvi teniser planete.

Šok u Tokiju, Novak izgubio na startu turnira!

AUTOR: Tanjug/S.I. DATUM I VREME: 30.09.2019. 09:33 Loš početak. Novak Đoković, Foto: AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez) Prvi teniser sveta Novak Ðoković i Filip Krajinović eliminisani su u 1. kolu turnira u Tokiju u dublu, pošto su izgubili od hrvatsko-brazilske kombinacije Mate Pavić/Bruno Soareš 6:2, 4:6, 10:4.

Novak je govorio i o procesu oporavka od povrede.

"Važno je da se u procesu oporavka od povrede sportista okruži stručnjacima, ali i ljudima koji će mu pomoći da kroz sve prođe mentalno i emotivno. Mislim da su fizičke povrede manifestacija onoga što se dešava emotivno, gledam to holistički. Ovo nije bila moja prva povreda, imao sam to iskustvo, pogotovo ono sa laktom, i to mi je pomoglo u ovom procesu rehabilitacije koji i dalje traje. Jesam na terenu, ali postoje neke stvari oko kojih moram da budem pažljiv, da ojačam određene mišiće… Da zalečim povredu dakle, ali i da sprečim da se takvi problemi ponovo reši", zaključio je srpski teniser.

Đoković prvi meč u singl konkurenciji na turniru u Japanu igra u utorak od 7 ujutru po srednjeevropskom vremenu, a protivnik mu je Australijanac Aleksej Popirin, a u narednom kolu ga čeka Japanac Go Soeda.

BONUS VIDEO

Doček odbojkaša Srbije na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu