Đoković je osvojio Vimbldon, ali ga od tada neprestano muči jedna stvar

A.G/Informer | sport 2018-07-28 16:36:48 2018-07-28 16:36:48

Najbolji srpski teniser nema mira već dve nedelje pošto je podigao pehar na najprestižnijem gren slemu

AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio da uprkos osvajanju Vimbldona ne može u potpunosti da bude siguran da li ćemu ovaj trofej omogućiti da nastavi i dalje da igra na nivou na koji smo nekada navikli.

"Ne čude me pitanja ljudi da li ću biti u stanju da zadržim ovu konstantnost i visok nivo igre. Verujte mi, i ja se isto pitam. Istovremeno, ne mogu previše ni da gledam sa strane jer moram da budem svestan ovoga što sam postigao. Da ste me pre mesec, mesec i po dana pitali da li mogu da osvojim Vimbldon... Ne znam, nadao bih se tome svakako, ali svakako da nisam bio siguran da li je nivo mog tenisa dovoljno kvalitetan za tako nešto - rekao je iskreno Đoković, koji naredne nedelje igra na mastersu u Torontu.

Ipak, naš Nole ne beži od toga da nema manjka samopouzdanja i da je zbog toga poprilično radostan pred turnire koji dolaze do kraja godine.

"Srećan sam i zadovoljan činjenicom da mogu, bez ikakvih problema, da se takmičim kao što sam to činio na nekoliko prethodnih turnira, pre svih na Kvinsu i Vimbldonu. Za mene to ogromna doz samopouzdanja, odskočna dasku za sve ono što me čeka" poručuje Đoković.

Osvajač 13 gren slem titula navodi i da se veoma raduje njemu omiljenom US openu i veruje da može daleko da dogura i to s razlogom, jer mu igranje na tvrdoj podlozi prilično prija.

Expand player
Pogledajte više