Novak Đoković - Mateo Beretini
AP Alastair Grant
Novak Đoković - Mateo Beretini

AP Alastair Grant

Novak Đoković - Mateo Beretini, Foto: AP Alastair Grant

Novak Đoković pobedio je Beretinija 6:2, 6:1! Đoković je od starta meča najavio da je potpuno spreman da posao završi u najkraćem roku! Totalna dominacija srpskog tenisera u drugom setu, dozvolio je Italijanu samo jedan gem!

PROČITAJTE JOŠ:

6:1 - KRAJ UTAKMICE! 

5:1 - Osvaja dva poena Đoković, ali Beretini uzvraća istom merom! STIŽE NOVAK DO NOVOG BREJKA!

4:1 - Dupla servis greška Novaka, pa potom i brejk prilika za Italijana! RIBREJK!

4:0 - Još jedan "đus", deluje da Đoković neće dopustiti rivalu nijedan gem! Brejk lopta za Novaka! Novi BREJK!

3:0 - Greška Beretinija, Novak odlazi na 40:15! Velika prednost Đokovića!

2:0 -  Beretini je zaistao postigao sjajan poen koji je podigao publiku  na noge, a onda se Novak trgnuo i došao do "đusa"! Jača mentalna snaga Đokovića, stiče prednost, pa potom oduzima servis protivniku!

1:0 - Nastavlja istom igrom Đoković i u drugom setu!

POČETAK DRUGOG SETA!

PROČITAJTE JOŠ:

KRAJ PRVOG SETA!

6:2 - TRI SET LOPTE ZA NOVAKA! Beretini izgleda slomljen, nova greška Italijana, Đoković osvaja prvi set!

5:2 - Novak na korak do osvajanje prvog seta!

4:2 - Najlepši poen na ovom meču pripada Italijanu, ali to je zahvaljujući sjajnom Novaku koji je vraćao nalete  Beretinija koji je na kraju samo zakucao loptu! Majstorski potez Novaka, skratio je Italijan loptu, Đoković je stigao i istom merom uzvratio, ali Beretini nije mogao da stigne! NOVAK VRATIO SERVIS OD 225 k/h PA StVORIO DVE BREJK LOPTE! Loša dijagonala Novaka, šalje loptu u aut! Kakav promašaj Beretinija, Novak je kao mačka vratio jednu loptu, a onda ju je Italijan zakucao pravo u mrežu, BREJK NOVAKA

3:2 -  Srpski teniser lako dolazi do trećeg gema, greške Beretinija i Novakova staloženost u dužim udarcima donose lakše gemove za Srbina!

2:2 - Zahvaljujući dobrom servisu Italijan stiže do 40:15! Bekhend Novaka donosi dramu, ali sjajan prvi servis Beretinija ga još uvek drži u igri!

2:1 - Još jedan lak gem za Đokovića, kome prvi servis izgleda zaista dobro! Jedini poen koji je primio je na 40:0, kada je morao da servira na drugi servis!

1:1 - Novak osvaja prva dva poena u setu, ali Italijan uzvraća dobrim servisom  i izjednačava na 30:30! "Đus" posle greške Beretinija! Odličan prvi servis i prednost Matea! Slab ritern Đokovića, Italijan stiže do prvog gema!

1:0 - Odlično je započeo Đoković ovaj duel! Nije dozvolio protivniku da mu uopšte zapreti, sjajan prvi servis Novaka!

Đoković je izabrao da prvi servira!

Meć je počeo! 

Počelo je zagrevanje!

Počinje ATP London! U narednim danima pada odluka ko će biti teniser broj jedan na kraju kalendarske 2019. godine.

Srpski teniser Novak Đoković otvoriće Završni masters u londonskoj O2 areni. Đoković će se u Londonu, od 15 časova po srednjeevropskom vremenu, sastati sa Italijanom Mateom Beretinijem.

Taj meč biće prvi u Grupi B pod imenom "Bjern Borg", ujedno i prvi na turniru, a srpski i italijanski teniser imaće prvi okršaj u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak u London dolazi u fantastičnoj formi, boljoj od Matea, posle osvajanja Mastersa u Parizu bez izgubljenog seta.

Srpski teniser igra odlično posle oporavka od povrede i predaje u prvoj nedelji US opena, pa je na prethodna tri turnira (Tokio, Šangaj, Pariz) izgubio samo jedan meč i osvojio dve titule.

Mateo Beretini

EPA-EFE/YOAN VALAT

Mateo Beretini, Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

On na Završni masters dolazi kao drugi nosilac, pošto je pre nedelju dana izgubio prvi mesto ATP liste od Rafe Nadala, a protivnik mu je neko ko je uhvatio poslendnji voz za London.

Beretini je, naime, zavisio od drugih u Parizu kako bi saznao da li će nastupati na Završnom mastersu.

On je porazom od Žo-Vilfrida Conge došao u nezahvalnu poziciju u kojoj mu je bio neophodan neuspeh Gaela Monfisa, a on je, na sreću, došao od eventualnog finaliste u Bersiju, Denisa Šapovalova.

Beretini je do sada zabeležio neke velike pobede, ali se protiv onih sa najvećom reputacijom nije se najbolje snalazio – Federer ga je "počistio" na Vimbldonu, Nadal nije imao problema na US openu, a čak ni Endiju Mariju nije uzeo set u Pekingu.