Novak Đoković
EPA-EFE/SCOTT BARBOUR
Novak Đoković

EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Nekadašnji francuski teniser Žan-Fransoa Kožol se pokajao zbog niza kritika na račun najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića:

"Novak me podseća na priču o vavilonskoj kuli u kojoj su ljudi želeli da se uzdignu kao visoki bogovi. Postoji utisak da je Đoković misli za sebe da je iznad određenih zakona prirode. Ima slovensku stranu koja je i mistična i sa parolom 'nepobediv sam'", rekao je Kožol u svom prvom obraćanju.

Nedelju dana kasnije on se pokajao zbog izrečenog:

"Ima smisla da kritikujem to što se desilo u Zadru. Međutim, nije trebalo da odem toliko daleko sa kritikama na Novakov račun. Ja sam niko i ništa da smem da kritikujem njega. To je istina jer i imamo dosta toga zajedničkog. Ja sam takođe obožavalac ličnog napretka, tako da izražavam žaljenje zbog toga što sam rekao jer je napravilo pometnju. Možete da kažete da ja mislim da je Novak Đoković prosvetljeno ljudsko biće", započeo je Kožol.

Istakao je da ne želi da promeni mišljenje povodom "Adria Tour-a":

"I dalje ostaje tačno da je jasno da je u Hrvatskoj napravljena greška, ali svetski 'broj 1' ne bi trebalo zbog toga da ima suđenje. Ja sam to uradio uputivši oštre kritike na njegovu ličnost, a sebi govorim da ja nisam takav. Zato sam želeo da vam ovo saopštim", zaključio je Francuz.

PROČITAJTE JOŠ: