Novak Đoković
Epa
Novak Đoković

Epa

Novak Đoković, Foto: Epa

Sve je spremno za novu tenisku sezonu i prvi Gren slem Australijan open na kojem će najbolji srpski teniser Novak Đokoviću krenuti u pogod na novu titulu, koju mu svi predviđaju.

Naime, sedmostruki osvajač Australije prvi je favorit za osvajanje novog, osmog trofeja, ako pitate najpoznatije svetsk kladionice. Teniser koji nikada nije izgubio finale i jedini vlasnik 7 trofeja na najbolji način nije završi sezonu u kojoj ga je prestigao Rafael Nadal, ali i dalje važi za prvog pretendenta na titulu.

Brojni tekstovi poslednjih dana analiziraju formu tenisera, ali je po svakoj njihovoj računici Srbin na 1. mestu. Jedino što bi Đokovića moglo da zaustavi kako navode jeste fizička sprema, ali dodaju da Novak ume da se izbori sa umorom i dovede formu na vrhunac kada je to najpotrebnije, pa se tako očekuje da bude i ovog puta.

Kada je reč o prognozama za ostale sportiste, Rafael Nadal je trenutno najbolji teniser sveta, ali analize uzimaju u obzir njegove igre u Australiji koje posle trofeja koji je osvojio 2009. godine, nisu na onom nivou koji se očekuje.

Zanimljivo, 3. poziciju zauzima Danil Medvedev, i to, zbog odlične sezone u 2019. godini. šest uzastopnih finala, osvajanje Sinsinatija i Šangaja i 3. mesto na ATP listi svakako su argumenti da se legendarni Federer nađe tek na 4. mestu.

Kada je reš o Švajcarcu, u obzir su uzete njegove godine kao i broj osvojenih trofeja, pa je tako na 4. mestu sa kojeg vreba trofej koji je poslednji put podigao 2018. godine. Iza pomenute četvorke sledi Cicipas, potom Dominik Tim, Zverev, ali i Endi Mari, koji je na 8. mestu.

Sigurno je da ljubitelje tenisa očekuje zanimljiv turnir.

Komentari (1)

Kovač

23.12.2019 09:47

Mante se Đoković favorit, jedan od mnogih jeste, pustite da počne da igra da vidimo u kakvoj je formi. Njegovi poslednji nastupi nisu obećevejući.