Novak Đoković
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
Novak Đoković

EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Direktor prvog Grend slem turnira u godini, Kreg Tajli ističe da su ubeđeni da će ovo takmičenje biti na programu kao po običaju, u januaru, sa potpunim nagradnim fondom i navijačima na stadionu!

On ističe da organizatori ovog takmičenja imaju taktiku koja će obezbediti igranje ovog turnira naredne godine!

Prodaja karata planirana je za oktobra, a na Australijan openu će se nalaziti pet "balona" ili "mehura", nalik na onome u NBA ligi i u Orlandu!

Australiju je pogodio drugi talas koronavirusa, a najgora situacija je u Melburnu!

Prošle godine Australiju su zahvatili veliki požari, zbog čega je oformljen tim koji je zadužen za smanjenje rizika, a ove godine će se baviti koronom!

Oni su predložili tri scenarija. Prvi je da se turnir odigra kao prošlosezonski, a drugi je da se limitira broj publike.

"Scenario tri je da se zatvore vrata, samo putem TV-a. Scenario četiri je bio da se turnir odloži. Scenario pet je bio da nema turnira", kaže Tajli.

Kreg Tajli

PA-EFE/MICHAEL DODGE AUSTRALIA

Kreg Tajli, Foto: PA-EFE/MICHAEL DODGE AUSTRALIA

Tajli je uveren da "Melburn park" može da primi 400.000 gledalaca, što je duplo manje nego ove godine!

"Napravili smo strategiju i operacioni plan za sve navijače i to kako će oni biti raspoređeni u kompleksu", izjavio je Tajli!

Otkrio je da će se posavetovati sa ostala tri Grend slem turnira, te da se neće ponašati kao organizatori Otvorenog prvenstva Francuske koji su bez ikakvog obaveštenja pomerili svoj turnir od maja za kraj septembra!

Nisu hteli da smanje nagradni fond od 71 miliona dolara!

"Optimističan sam i pozitivan da ćemo organizovati ovaj događaj i da će biti u Melburnu! Imaće publiku i to će biti početak povratka na mesto na kojem smo se zaustavili", zaključio je Tajli.

Đoković je osam puta trijumfovao na Australijan open-u i apsolutni je rekorder po tom pitanju!

PROČITAJTE JOŠ: