Novak Đoković London
Tanjug/AP
Novak Đoković London

Tanjug/AP

Novak Đoković London, Foto: Tanjug/AP

Završni turnir će se definitvno igrati u Londonu, od 15. do 22. novembra, ali bez prisustva publike, saopštio je ATP. Na video-konferenciji preko "Zuma" vodeći ljudi muškog tenisa istakli su nameru da organizuju događaj koji se punu deceniju igra u prestonici Engleske i koji svake godine poseti više od 250.000 gledalaca. Novak Đoković je završni ATP Masters ovojio čak pet puta i biće glavni kandidat da u novembru podigne pehar i šesti put. 

- Naša namera je da završimo sezonu sa Završnim turnirom u Londonu, uključujući i potencijalni scenario sa smanjenim brojem ili bez publike, u skladu sa merama britanske Vlade - rekao je portparol ATP-a za Dejli Mejl.

Završni turnir doživeo je veliki uspeh u Londonu od 2009, a osim finansijskog, jedan od razloga za ovoliko insistiranje jeste i što će se od 2021. preseliti u Torino.

- Radimo na završnom delu provizornog kalendara za 2020. godinu i očekujemo nove informacije do kraja jula. Sa globalnom televizijskom publikom i velikim sponzorskim pulom, računica je da bi turnir bio "vidljiv" i iza zatvorenih vrata, poslednji put u Londonu, pre nego što se preseli u Torino sledeće godine - zaključio je portparol.

U ATP-u smatraju da bi epidemiološka situacija trebalo da bude povoljna za održavanje turnira, ali će on zavisiti od mnogo faktora. Trenutno je u Americi takvo stanje da je nastavak sezone najavljen za 14. avgust neizvestan i od toga će mnogo zavisiti i naredni koraci čelnika ATP-a. 

PROČITAJTE JOŠ: