Novak Đoković
EPA-EFE/ALI HAIDER
Novak Đoković

EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Član borda ATP-a Mark Nouls je otkrio da su članovi "velike trojke" - Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal odigrali bitnu ulogu u otkazivanju predstojećih događaja.

Novak je odigrao ključnu, jer je na čelu Saveta igrača, gde je 12 članova uputilo predlog da se takmičenja obustave.

"Ovo je teško vreme. Naš svet se promenio, ali i sve drugo globalno u poslednjih pet dana. Bilo je mnogo konferencijskih poziva, svi su pokušavali da se povežu. Mi smo međunarodni sport i povezivanje sa predstavnicima svih zemalja i turnira je bilo slojevito i izazovno" - kaže Nouls za Tennis channel.

Nouls je svojevremeno bio u istom savetu igrača (2002-2004) gde je sada Novak i iz drugačije perspektive sada otkriva šta su bile neke od teškoća.

"Taman kad pomislite da ste iskontrolisali sve, javi se neki novi element, bilo da je reč o nagradnom fondu, penzijama, obavezama prema igračima, medijima. Mnogo je faktora i za sve je potrebno vreme" - dodao je Nouls i rekao da će ATP proceniti situaciju još jednom narednih dana.

"Mislim da Rafa, Novak i Rodžer ne dobijaju dovoljno zasluga za ono što rade i to što su tu nas čini vrlo srećnima. Oni su bili vrlo uključeni u sve odluke. Pomislili biste da neko kao Rodžer ode na operaciju kolena i pomisli: ok, sad ću da se sklonim sa tura, a on je bio jedan od prvih koji se javio i uključio kako bismo doneli prave odluke"- objasnio je Nouls.