Novak Đoković i Boris Beker
EPA Adrian Dennis Pool
Novak Đoković i Boris Beker

EPA Adrian Dennis Pool

Novak Đoković i Boris Beker, Foto: EPA Adrian Dennis Pool

Kako prenose mediji, slavnom nemačkom teniseru plene imovinu, uključujući i trofeje. 

PROČITAJTE JOŠ:

Nekadašnji najbolji teniser sveta i bivši trener Novaka Đokovića duguje 61 milion evra, prenosi nemački "Bunte".

Beker je sakrio svoju imovinu, a nakon što su vlasti to utvrdile produžen mu je bankrot.

"Pronađene su transakcije koje su se desile pre i posle stečajnog postupka, a iznosile su više od 4,5 miliona funti" - navode zvaničnici.

Zato će njegove brojne stvari i posedi biti na aukciji, a procenu vrednosti će uraditi aukcijska kuća "Vajls Hardi". Boris, koji je trenutno zaposlen u Teniskom savezu Nemačke, već je ostao bez četiri zaplenjena skupocena sata.

Beker je bankrotirao u junu 2017. godine nakon što nije imao da plati 3,3 miliona funti jednoj privatnoj britanskoj kompaniji. Tada je tvrdio da nije imao dovoljno vremena da proda neku imovinu kako bi otplatio dug.

Beker je ranije ove godine na akciju dao 82 predmeta iz njegove teniske karijere, uključujući i sat koji mu je polonio Novak Đoković. Jedna aukcijska kuća je od trofeja i ostalih stvari prikupila 680.000 funti, a njegov trofej osvojen u Americi 1989. godine prodat je za 150.250 funti.

Ograničenja koja je dobio znače da ne može da pozajmi više od 500 funti, a da ne kaže da je u stečaju, ne može da bude direktor kompanije i da ima lidersku funkciju bez odluke suda.

BONUS VIDEO

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!