Janko Tipsarević
Alo Vladimir Markovic
Janko Tipsarević

Alo Vladimir Markovic

Janko Tipsarević, Foto: Alo Vladimir Markovic

Beograd je tokom vikenda bio teniski centar planete, a ostaće u središtu pažnje i ove, ali i narednih nedelja. Teniska sezona proleće/leto u glavnom gradu Srbije od danas se nastavlja „Šampionatom Istočne Evrope“, turnirom čiji je idejni tvorac Janko Tipsarević. U narednih šest nedelja , očekuju se čak 352 meča na terenima sportskog centra „Olimp“, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji internacionalna imena koja su za sad potvrđena su Andrej Rubljov, Marin Čilić, Borna Ćorić, Damir Džumhur i mnogi drugi. Od domaćih tenisera tu su Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere...

Kod devojaka, tu su Olga Danilović, Dalila Jakupović, Tamara Zidanšek, Kristina Mladenović, a u narednim danima i nedljema, očekuje se potvrda još nekih poznatih imena prema najavama.

Takmičenje će se odvijati prvo u devet tura od po četiri igrača, zatim sledi nokaut faza i finalni mečevi. Prvi mečevi kreću već danas od 10 časova, a na terenima se očekuju Lajović, Džumhur, Krajinović... Susreti grupne faze u muškom delu su na programu naredne dve nedelje.