Melburn Australijan Open
EPA/JULIAN SMITH
Melburn Australijan Open

EPA/JULIAN SMITH

Melburn Australijan Open, Foto: EPA/JULIAN SMITH

Rodžer Federer, Žo Vilfrid Conga, Luka Puj... a sad i Džon Izner (35). Amerikanac je poslednji teniser u nizu koji je otkazao učešće na Australijan openu. Gren slem u Melburnu se tako susreće sa sve više problema. Najbolje rangirani igrač SAD-a (trenutno 25. na svetu) je potvrdio da neće igrati u Melburnu jer ne želi da bude odvojen od porodice.

Da li će Đoković odbraniti pehar u Melburnu?

 

Glavni razlog za otkaz polufinaliste Vimbldona iz 2018. godine su drastične mere kojih moraju svi da se pridržavanio. Najpre moraju da prođu kroz dvonedeljni karantin, a ministar za vanredne situacije države Viktorija, Lisa Nevil, izjavila je da svaki igrač ima potencijal da bude pozitivan. Svi igrači će morati da imaju negativan test pre nego što doputuju u Australiju, koja je predvidela tri hotela za potrebe karantina. Svim igračima će biti dozvoljeno da pet sati budu van hotelskih soba, ali samo za potrebe treninga u takozvanim "mehurima".

Službena lica i ostalo osoblje povezano sa Australijan Openom neće moći da napušta hotelske sobe i kao igrači biće testirani dva puta dnevno. Svi koji naruše protokol suočavaju se najmanje sa novčanom kaznom, a moguće je i pokretanje krivičnog postupka. Zbog svega navedenog, Izner se odlučio da ne putuje u Australiju, a očekuje se da još najmanje pet ili šest tenisera iz prvih 100 na svetu donese istu odluku.

PROČITAJTE JOŠ: