Nikola Milojević
EPA/AndrejČukić
Nikola Milojević

EPA/AndrejČukić

Nikola Milojević, Foto: EPA/AndrejČukić
 

Milojević, 144. igrač sveta, prvi put u karijeri našao se u glavnom žrebu nekog gren slema i odmah je uspeo da zabeleži pobedu, i to nad 29. igračem planete.  Iako je slovio za autsajdera u ovom meču, 25-godišnji treniser je sve vreme bio znatno bolji rival od neraspoloženog rivala, koji je ostvario svega 15 vinera. Na drugoj strani, Milojević je imao čak 46 direktnih poena.

Furiozno je krenuo Milojević i osvojio prva tri gema u meču, ali je usledio Krajinovićev kambek i vođstvo 4:3. Ipak, uspeo je Nikola do kraja još jednom da brejkne protivnika i povede sa 1-0. I drugi set startovao je brejkom Milojevića, međutim, usledio je ekspresan odgovor Krajinovića i osvajanje naredna četiri gema za najavu izjednačenja.

U tim trenucima je delovalo da bi Filip mogao da preuzme kontrolu, ali do toga nije došlo. Brejkom u drugom gemu trećeg seta, Milojević je prelomio treći set, da bi u četvrtom dominirao i tako zasluženo stigao do plasmana u drugu rundu. Tamo će mu rival biti bolji iz duela Aljaž Bedene - Artur Rinderkneš.

PROČITAJTE JOŠ: