Novak Đoković
Tanjug / AP
Novak Đoković

Tanjug / AP

Novak Đoković, Foto: Tanjug / AP

Od momenta kada je objavljeno da je Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus i kada je prekinut humanitarni Adrija tur, Novak Đoković se našao na stubu srama, posebno u zapadnim medijima. Pljuvali su najboljeg tenisera sveta, posebno u SAD, predstavili ga kao neodgovornu osobu koja je ugrozila živote ljudi, a sada će morati da ga preklinju da zaigra na US Openu!

Sve su snažniji glasovi koji tvrde da je grend slem u Njujorku pred otkazivanjem, a da se nešto opasno kuva, svedoči i hitan sastanak na aplikaciji „Zum“ između čelnika ATP i igrača. Đokoviću je stigao poziv da u ponedeljak posle podne bude pored računara kako bi mu bile predočene sve mere pod kojima će se održati US Open, posebno posle novih neslavnih brojki o broju obolelih i preminulih u Njujorku. Igrači po svaku cenu žele da dobiju jasnu informaciju o tome kako će se putovati u SAD, ali i da li one koji se budu našli u Njujorku očekuje obavezan karantin kada se vrate u Evropu. Deluje da je većina u teniskom svetu veoma skeptična prema odlasku u SAD i da će najbolji igrači, posebno oni sa Starog kontinenta, odlučiti da preskoče turnir. Deluje da su najbolji gladijatori belog sporta mahom pri stavu da će sezonu nastaviti na turnirima na šljaci - u Rimu, Madridu i naravno na Rolan Garosu.

Trenutni ATP kalendar

Od 14. 8. do 21. 8. Siti open Vašington (SAD)

Od 22. 8. do 28. 8. Vestern open Njujork (SAD)

Od 31. 8. do 13. 9. US Open Njujork (SAD)

Od 13. 9. do 20. 9. Madrid Madrid (ŠPA)

Od 20. 9. do 27. 9. Rim Rim (ITA)

Od 27. 9. do 11. 10. Rolan Garos Pariz (FRA)

Ipak, Novak kao da želi da pobedi sve kritičare u nekoj vrsti specijalnog psihološkog rata, pa se je počeo da trenira na brzoj podlozi „Akademije Tipsarević“ na „Olimpu“. Jasno je da Novak još nije doneo konačnu odluku, a sigurno će sačekati sredu i sastanak ATP-a sa trenerima kako bi i konačno presekao. 

PROČITAJTE JOŠ: