Novak Đoković
Foto: EPA/EPA/RICCARDO ANTIMIANI

 

Tim Evropa je pobedio Tim SAD sa 16,5:11,5 i osvojio Rajder kup 2023 u Rimu, a deo zasluga pripada i Novaku Đokoviću, svejedno što je teniski kralj igrao samo u revijalnom delu.

Džastin Rouz

AP/Alessandra Tarantino

 

Džastin Rouz, dobitnik nagrade Niklaus-Džeklin (priznanje golferu koji najbolje oličava duh Rajder kupa), istakao je, naime, da je Srbin motivisao njega i druge igrače iz pobedničke ekipe.

Novak Đoković

AP/Andrew Medichini

 

Sedmicu bliže magičnoj brojci

Novak Đoković provodi 393. sedmicu na prvom mestu ATP liste i tako se za još jednu približio magičnoj brojci 400. Srbin je u odnosu na prošlu nedelju izgubio 250 bodova i sad ima 11.545, dok je drugoplasirani Karlos Alkaraz dobio 90 i sa 8.625 je prvi pratilac najtrofejnijeg tenisera svih vremena.
Od srpskih igrača Laslo Đere je 36. na svetu, Miomir Kecmanović 45, Dušan Lajović 55, a Hamad Međedović se domogao 105. pozicije.

- Ovaj događaj vas gura do krajnjih granica jer ima toliko strasti. Amerikanci su dali sve od sebe i zaslužuju veliko poštovanje. Novak Đoković je dao timu nekoliko saveta, naglasio kako treba da prihvatite situaciju pod pritiskom - otkrio je Rouz.

Tim Evropa u golfu

AP/Gregorio Borgia

 

Evropljani su u poslednji dan takmičenja ušli s prednošću od pet poena, da bi Rouzov udarac bio ključan za konačnu pobedu. Uz savet, eto, teniskog šampiona.

- Đoković nam je rekao i da moramo da koristimo ljude oko nas kao inspiraciju. I, napravio sam taj udarac jer sam iza sebe imao 10 ljudi koji su to želeli - dodao je 43-godišnji golfer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading