tenis
Foto: Profimedia

Bartoli je pohvalila mladog Španca, istakla da je imao dobru sezonu, ali ni približno uspešnu kao iskusni Srbin.

- Jedan je ove sezone osvojio tri grend slem titule, a drugi jedan. Jedan je igrao četiri grend slem finala, drugi jedno. To je tako jednostavno - rekla je Bartoli i tako zapušila usta svima koji smatraju da je Alkaraz trenutno bolji od Novaka.

tenis

Profimedia

 

Bivša šampionka Vimbldona impresionirana je Novakovom mentalnom snagom.

- Očigledno je da je Novak pri kraju karijere, ali način na koji se nosio ove sezone, njegova mentalna snaga i sposobnost da se oporavi od svega - to je nešto izvanredno.

Kokoška Nole

Kineskoj publici je nekada teško da izgovori sva imena poznatih tenisera, pa zato narod u najmnogoljudnijoj zemlji planete pribegava nadimcima. Isplivali si u javnost i neki će vas nasmejati, a neki šokirati. Novak Đoković ima nadimak Kokoška, pa zbog rivaliteta sa Alkarazom često zovu njihov meč borbom kokoške protiv patke. Nole je još i dobro prošao pošto su ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov Dugoruki Majmun, odnosno Zlatni Primat. Princeza Sisi je Stefanos Cicipas. Kinezi su mu taj nadimak dali zbog duge plave kose koju ima, a Karlos Alkaraz je Patka zbog lika iz Pokemona. Kasper Rud ima nadimak Direktorov Dobar Učenik jer trenira u Akademiji Rafaela Nadala, dok Holger Rune ima nadimak Nene što je kineski termin za donji veš.

Na kraju je sjajno poentirala.

- Ako hoćete da kreirate savršenog tenisera, ne postoji niko bolji od Novaka - rekla je Bartoli.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading