Đoković trenirao u Valensiji
Foto: EPA/EPA-EFE/Ana Escobar

 

 

Da li ste znali da najbolji svetski teniseri u Kini imaju specifične nadimke i da su neki od njih zaista jedinstveni, ali i uvredljivi?

A DA BABA IMA ... BILA BI DEDA Rafael Nadal se osramotio kao nikada, tvrdi da bi bio bolji od Đokovića da se jedna stvar nije desila

Kineskoj publici je nekada teško da izgovori sva imena poznatih tenisera, pa zato narod u najmnogoljudnijoj zemlji planete pribegava nadimcima. Sada su oni isplivali u javnost i neki će vas nasmejati, a neki šokirati.

Novak Đoković ima nadimak "Kokoška", pa zbog rivaliteta sa Alkarazom često zovu njihov meč borbom kokoške protiv patke. Nole je još i dobro prošao pošto su ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov "Dugoruki majmun", odnosno "Zlatni primat".

 

 

"Princeza Sisi" je Stefanos Cicipas. Kinezi su mu taj nadimak dali zbog duge plave kose koju ima, a Karlos Alkaraz je "Patka" zbog lika iz Pokemona.

Kasper Rud ima nadimak "Direktorov dobar učenik" jer trenira u Akademiji Rafaela Nadala, dok Holger Rune ima nadimak "Nene" što je kineski termin za donji veš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading