Srđan Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novakov otac Srđan u podkastu "Biznis priče" govorio je o veoma bolnom i neprijatnom iskustvu koje je imao sa zelenašima. On je morao da pozajmi novac zbog Novaka, te se našao u užasnoj situaciji.

- Najgore situacije su u stvari bile to pozajmljivanje para od tih lihvara. Odvratnih lihvara, zelenaša! Evo jedan primer, prvi Novakov odlazak u Ameriku kada je imao 15 godina zajedno sa mnom na juniorski grend slem. Pošto sam ja rezervisao kartu, morao sam sutra da je uplatim - počeo je priču Srđan Đoković, pa nastavio:

- Zajedno sa drugom sam otišao kod tog zelenaša i on me je pitao što, pa sam mu objasnio. Novak je u tom trenutku bio prvi do 16 godina u Evropi. Pitao me je zelenaš da li žurim, rekao sam moram da uplatim karte sutra jer će mi propasti. Pitao je koliko mi treba, a ja sam rekao 5.000 dolara na dva meseca. A on kaže ovako: "Kod mene je kamata 12% mesečno, ali za tebe je 15% jer žuriš.

ZABORAVITE NA "KOSI TATA, KOSIM JA" Srđan Đoković izašao na terasu i zapevao čuvenu rodoljubivu pesmu (VIDEO)

Nije bilo lako...

- Ja sam ga gledao nekoliko sekundi, pa sam rekao nema problema. Uzeo sam one pare, otišao kući, zaključao se u kupatilo i razlupao sve živo! Jer je trebalo za mog sina, za mog sina i njegovu karijeru! Da je trebalo za mene i za moj život, ne bi mogli da me maknu od njega jer bih mu popio svu krv iz žila! Zamisli rečenicu, kod mene ti je 12%, ali za tebe je 15% jer žuriš - zaključio je Srđan Đoković.

Novak je zajedno sa svojom porodicom prešao dug put do uspeha... Nije bilo lako, ali danas sve ispaltilo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading