Novak Đoković
Foto: AP/AP/Aurelien Morissard

Srpski as je statistički najbolji teniser svih vremena, međutim, ako pogledamo popularnost, Rodžer Federer i Rafael Nadal su u prednosti.

Bartoli, koja radi kao teniski analitičar, u emisiji na "RMC" bavila se upravo ovom temom. 

-Dobro znamo da je Novak Amerikanac, sa 24 Grend slema, 39 mastersa, šest Završnih turnira, rekordom u broju nedelja na prvom mestu, onaj koji je igrao najviše finala Grend slemova, on bi imao statuu u svakom gradu. Nije ovo samo zato što je Srbin. To je veoma mala zemlja koja ima izuzetno burnu noviju istoriju - rekla je Bartoli i dodala:

-To je igrač koji je prošle godine dospeo na naslovne strane zbog apsolutno neverovatnog događaja. Otišlo se dalje od sportskih strana. Da igrač koji je osvojio najviše titula bude izbačen iz zemlje i pre odlaska bio u pritvoru, stavili biste ga u Netfliks seriju, ne bismo verovali.

Novak Đoković

AP/Christophe Ena

 

BURA U SVETU TENISA Udarili na Novaka zbog igranja za Srbiju, a onda se javio dobro poznati Amerikanac i brutalno im odgovorio

Bartoli smatra da Đoković po rezultatima definitivno može da se meri sa najvećim sportistima ikada, poput Muhameda Alija i Majkla Džordana.

-Može li da uđe u debate zbog rezultata i činjenice da je pobeđivao u tri različite decenije? Da, ali ne u smislu popularnosti - kaže Francuskinja. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading