Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Ceo svet uživao je u finalu mastersa u Sinsinatiju, koje će se prepričavati godinama.

Novak je još jednom dokazao da je najveći ikada i da, iako mu mnogi predviđaju i smeštaju ga tamo, ipak još uvek nije za penziju! 

Pobedio je mladog Alkaraza sa 2:1 u setovima posle velikog preokreta  (5:7, 7:6, 7:6) i tako osvojio 39. masters u karijeri i najavio pohod na 24. grend slem u karijeri i titulu na US Openu. 

Gubio je Novak 1:0 u setovima i 4:2 u drugom da bi onda na površinu isplivala ona šampionska strana Srbina, ali i sada evć čuveni "srpski inat", zahvaljujući kome je i došao do velike pobede u Ohaju. 

Ali, ako se vratimo korak u nazad, Novak je pre odlaska na američko tlo imao odmor koji mu je i te kako pomogao da napuni baterije i uradi ovo što je uradio protiv 16 godina mlađeg rivala u finalu američkog mastersa. 

Za to je zaslužno jedno mesto u prelepom crnogorskom zalivu Boka Kotorska, a u pitanju su Đenovići. 

 

 

Nema sumnje da je boravak ovde prijao Srbinu pre odlaska u Sjedinjene Američke Države, a poznato je da naš šampion često dolazi u ovo mesto.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 Boravio je ovde pred turnir na Vimbldonu prošle godine, a znamo da je osvojio titulu pobedom nad Nikom Kirjosom u velikom finalu. 

 

Takođe, posle bolnog poraza u polufinalu Olimpijskih Igara u Tokiju 2021. godine protiv Aleksandera Zvereva, Đoković se uputio ka ovom letovalištu, da konsoliduje svoje misli i emocije. 

NOVAKOVE REČI ĆE ZAUVEK PROMENITI TENIS Pritisak Đokovića urodio plodom, ATP pokreće neviđenu revoluciju

 

 

A kako i ne bi kada su Đenovići malo mesto u kojem preovlađuje mir, dominira prelep pogled na bokakotorski zaliv, jedan od najlepših u Evropi i svetu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja (@tanjar.photography)

 

Đenovići pripadaju opštini Herceg Novi, pa Novak često svrati i do ovog prelepog grada kad god boravi u Crnoj Gori. 

Plaža koja je prekrivena sitnijim šljunkom, u kombinaciji sa delom prekrivenim betonom, čini Đenoviće idealnim za boravak porodica sa malom decom, tim pre što je u pitanju manje mesto u kome je sve lako dostupno, ali očigledno je da prijaju i najboljem teniseru današnjice. 

Novaku očigledno prija ovde boravak i prijatna morska klima kada je uspeo da napravi ovakav podvig u finalu Sinsinatija, pa se nadamo da će tako biti i u Njujorku kada će podići svoj 24. grend slem trofej! 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading