Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/MARK LYONS

Novak Đoković je pobedom nad Karlosom Alkarazom osvojio masters u Sinsinatiju.

Njih dvojica su odigrali veoma dug i iscrpljujuć meč, a kao pobednik je izašao naš teniser.

Jedan od bivših igrača koji je oduševljen Novakovom pobedom je bivši broj jedan, Amerikanac Endi Rodik.

- Novak je morao baš da se potrudi, mislio sam da je bio gotov, ali onda pogledate i vidite da je na tri sata i 50 minuta delovao bolje nego što je bio u prvom setu. Novak je apsolutno nešto posebno. Sa 36 godina biti u stanju da uradite tako nešto, posebno to da se tako oporavite, to je sjajno", kaže Rodik za Tenis Čenel.

OTKRIVENI DETALJI BRUTALNOG FINALA Evo kako su bodrili Alkaraza protiv Novaka u Sinsinatiju

AMERIKANAC UDARIO NA SVOJE ZBOG NOVAKA Kandidat za predsednika SAD ljut zbog odnosa njegove države prema Srbinu: Sramota, ne možete zaustaviti takvog šampiona

Mnogi su prokomentarisali to što je glavni sudija meča dva puta pustio Novaka da ode do svlačionice.

- Kako je sunce zašlo, nešto se promenilo. Bilo je jako sunce, jaka vrelina. Kako su uslovi postali malo bolji, Novak je uzao par odmora, izračunao je da može da rizikuje i da pita da ode da promeni odeću. Sudije je rekao da je to u redu. Možemo dan i noć da pričamo o tome da li je to bilo ispravno, ali ne možemo da se ljutimo na Novaka što ga je pitao. Na sudiji je da primeni pravila. Ne bi trebalo niko zbog toga da ga kritikuje i nadam se da neće. Ipak, pronaći put da se sve to prođe na ovaj ili onaj način, to je biljantno - dodao je Amerikanac.

Upitan je i da li misli da je ovo najbolji meč u tri seta.

- Ne znam da li je najbolji, ali ne biste bili blesavi ni da kažete da jeste. Ne mislim da je to preterivanje. Bio je to jedan od fizički najzahtevnijih mečeva, bitka prepuna drame uz publiku koja je bila apsolutno spremna da uživa u svemu tome. Imali ste sve što ste želeli. Mnogo mečeva uzdižemo i ponekad se zanesemo. Ne verujem da bismo pogrešili da jedan ovakav meč hvalimo previše - zaključio je bivši broj jedan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading