SRPSKI DUO SPREMAN DA POKORI AMERIKU Nikola Ćaćić za Alo! pred dubl sa Novakom o Noletovom pozivu, Olimpijskim igrama, napadu na "salataru"...
EPA

 

Posle tri godine pauze, Novak Đoković se ponovo vraća na američko tlo, a ovog puta odlučio je da iznenadi mnoge te će pored singl konkurencije zaigrati i u dublu.

Partner Noletu biće najbolji srpski dubl igrač Nikola Ćaćić (32). Sjajni Banjalučanin odazvao se pozivu Alo! i otkrio nam kako ga je Đoković pitao da zajedno odigraju turnir u Americi, kakva su njegova očekivanja, ali i šta su mu najveće želje u narednom periodu.

Nikola Ćaćić

EPA

 

Naravno, ovo nije prvi put da će Nikola i Novak igrati u tandemu jer su već branili boje Srbije zajedno, međutim, sada će zajedno napasti masters titulu.

Posle dužeg vremena ponovo si partner sa Novakom. Pomalo neobično da se on odluči na dubl, otkud takva odluka i ko je inicirao saradnju?

- Neobična odluka, svakako, ali kako se bliži Dejvis kup, Novak je želeo da sa mnom odigra dubl kako bismo se zajedno pripremili za izazove koji nas čekaju do kraja godine. Novak ima veliku želju da ove godine ponovo osvojimo Dejvis kup, pa je i odluka da igra dubl sasvim jasna. Pitao me je na Vimbldonu da li sam raspoložen da odigramo neki turnir zajedno i nadam se da ćemo se na pravi način spremiti i uigrati.

Ove godine jedno finale i ako četiri polufinala na ATP turnirima. Da li je vreme za titulu?

- Vreme je za titulu, iskreno (osmeh). Uvek je vreme za titulu, ali sam zadovoljan drugim delom sezone. Igram dosta bolje i ako ovako nastavim siguran sam da će doći i trofej, možda i više njih.

SRPSKI DUO SPREMAN DA POKORI AMERIKU Nikola Ćaćić za Alo! pred dubl sa Novakom o Noletovom pozivu, Olimpijskim igrama, napadu na

Tanjug/Ap

 

Tokom sezone si često menjao partnera, da li si sa Vladom Viktorom Korneom pronašao saigrača na duže staze ili su planovi nešto drugačiji?

- Tako je, promenio sam nekoliko partnera, ali smo Korne i ja kliknuli u poslednje vreme. Dogovor je da odigramo još nekoliko turnira zajedno, a ako to sve bude dobro izgledalo, ako budemo zadovoljni, sigurno da ćemo nastaviti saradnju. Spreman sam za dužu saradnju, naravno, ali je još rano pričati o tome. US open ćemo igrati zajedno, ali... na šljaci smo bili dobri, videćemo kako će biti na betonu.

Kakva su generalno očekivanja od američke turneje? Nakon Sinsinatija igra se i US open, da li već razmišljaš o grend slemu?

- Jasno je da kada igrate sa Noletom da su očekivanja najveća, ali nećemo ulati u mečeve sa velikim opterećenjem. Ovo će nam biti priprema za Dejvis kup i tako gledamo na to. Naravno, bitno je i da se dobije što više mečeva. Kako će to izgledati ako prođemo nekoliko rundi, a onda se Novaku poklapaju sing i dubl mečevi istog dana... to ćemo već videti. Nadam se najboljem. Svaki meč je bitan - rekao nam je Nikola i dodao:

- Još uvek ne razmišljam o US openu, ali ću odmoriti nakon Sinsinatija jednu nedelju i spremati se sa Korneom za grend slem u Njujorku, ako sve bude kako treba.

Sa Novakom u pohod na "salataru"

SRPSKI DUO SPREMAN DA POKORI AMERIKU Nikola Ćaćić za Alo! pred dubl sa Novakom o Noletovom pozivu, Olimpijskim igrama, napadu na

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

 

U septembru se igra i Dejvis kup, može li Srbija pojačana Đokovićem do uspeha u ovom takmičenju?

- Novaku je cilj ove sezone da osvoji US open i donese Srbiji još jedan trofej Dejvis kupa. Kada je on tu šanse se uvek povećavaju. Hajde da idemo korak po korak, da prođemo grupu, pa onda da se okrenemo eventualnom četvrtfinalu. Tu su Lajović, Đere i Kecmanović. Svi su u dobroj formi i nadam se da ćemo to iskoristiti kako bismo što bolje prošli.

"Olimpijske igre su velika želja, ako Nole pozove, napadamo zajedno medalju"

Nikola Ćaćić

EPA

 

Sledeće godine su i Olimpijske igre, da li bi možda Srbija mogla da navija za tebe i Novaka u dublu u Parizu?

- Rano je još pričati o Olimpijskim igrama, ali što se Novaka tiče s njim bih sigurno mogao da igram u Parizu. Opet, pitanje je da li će on kao u Tokiju odlučiti da igra i dubl pored singla. Svi znamo da će pojuriti zlato, a opet, mečevi se igraju istog dana i teško je. Meni lično bi bilo mnogo drago da predstavljam Srbiju i igram na Olimpijskim igrama. To je velika želja svakog sportiste. Ako me Novak bude pitao, naravno da ću pristati da zajedno napadnemo medalju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading