Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: AP/Tanjug/Ap

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) organizovala je takmičenje povodom 50 godina rangiranja igrača u pojedinačnoj konkurenciji. Prva ATP lista objavljena je 23. avgusta 1973, a prvi koji je bio na vrhu je Rumun Ilie Teodori Nastase. 

Novak Đoković je sa ostalim igračima učestvovao u ATP takmičenju na temu "Ko je najduže bio na vrhu liste". Trebalo je da naprave raspored deset tenisera koji su u vrhu "večne liste" rangiranja po broju sedmica na prvoj poziciji. Težak posao imali su pored Novaka Đokovića,  Endi Marej, Danil Medvedev, Dominik Tim, Aleksandar Zverev i američki teniser Ben Šelton.

ĐOKOVIĆ NE MOŽE VIŠE DA NAPREDUJE Amerikanac ni prvo kolo grend slema nije mogao da prođe, a sada drži predavanje Noletu

Svi znaju da je Nole rekorder sa 389 sedmica na vrhu, na tu temu nije bilo velikih dilema. Zverev je pohvalio Srbina da je "ne samo najbolji u muškoj konkurenciji, već je nedavno oborio i rekord Štefi Graf i da je apsolutni rekorder", a i Medvedev je znao  da je Nole najbolji:
 
- Samo, ne znam baš tačno koliko nedelja je bio na vrhu, ali ima ih baš mnogo - kazao je Medvedev. 

Novak je, naravno, sebe stavio na vrh, a onda posle jednog komentara prasnuo u smeh. 

- Ne radi se ovde o nekoj skromnosti, ovo je, prosto, činjenica. Izvinjavam se! - uz osmeh se Đoković izvini konkurentima što je daleko iznad svih. 

Novak Đoković je i u ovoj igri bio pobednik. On i Aleksander Zverev su jedini pogodili tačan redosled desetorice igrača sa najviše nedelja na ATP vrhu, ali Nemcu je za to bilo potrebno pet minuta i 13 sekundi, a Srbinu  minut i 19 sekundi.

- Godine iskustva na "turu"- nasmejao se Nole.

Treći je, sa devet pogodaka, bio Marej za pet minuta i 10 sekundi, četvrti Tim sa osam pogodaka (1:38), dok su po sedam precizno navedenih tenisera na njihovim pozicijama na "večnoj listi" imali Medvedev (za 1:42) i Šelton (3:00).

Da podsetimo, našem teniseru u leđa gledaju: Rodžer Federer sa 310 sedmica, potom Pit Sampras sa 286, pa Ivan Lendl sa 270, Džimi Konors je peti sa 268, a slede Rafael Nadal (209), Džon Mekinro (170), Bjern Borg (109), Andre Agasi (101) i Lejton Hjuit (80).

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading